News

Komentari 13

Izgubili kontrolu nad jedrilicom i zdrobili brod koji je bio u luci

Izgubili kontrolu nad jedrilicom i zdrobili brod koji je bio u luci

SUDAR U LUCI: U Tkonu na otoku Pašmanu u nedjelju je pristajala jedrilica od 15-ak metara. Nije se zaustavila. Nitko nije ozlijeđen. Šteta nije procijenjena, ali je vjerojatno totalna

Čulo se krckanje. U luci gdje staju lokalni brodovi vidjeli smo jarbol koji se tamo ne bi trebao nalaziti. Kad smo se približili ugledali smo zdrobljen brod, kazao nam je čitatelj.

Fotografije pomorske nesreće na molu napravio je u nedjelju oko 15.45 u Tkonu na otoku Pašmanu. Dodaje kako je brod uništen do morske razine. U njega je počelo prodirati more.

- Lagano je puhao vjetar, a oni su imali malo manevarskog prostora jer je tamo pliči dio. Pokušali su ići unatrag, ali ih je nosilo. Vjerojatno su se zabili brzinom od 2 čvora (3,7 na km/sat) - dodaje čitatelj.

Opisuje kako je na jedrilici bilo šest ili sedam turista. Jedrilicu od 15-ak metara su iznajmili, a plovili su pod njemačkom zastavom. Šteta nije procijenjena, ali je vjerojatno totalna. Ne zna jesu li turisti bili pod utjecajem ikakvih opojnih sredstava. Kako saznajemo vlasnik uništenog broda je Nijemac koji se oženio Hrvaticom s Pašmana.

Trenutačno se nalaze u Njemačkoj, a zbog nesreće će u srijedu doći u Hrvatsku. Susjeda koja im čuva imovinu kaže kako su je nakon nesreće nazvali da hitno dođe u luku.

- Kad sam došla brod se već bio nagnuo na jednu stranu jer je u njega prodrlo more, ali su mještani uključili pumpu da ne potone. Rekli su mi da je nešto na jedrilici otkazalo pa nisu mogli manevrirati i lupili su posred vezanog broda. Oštećena je i jedrilica, ali susjedov brod je uništen. Odmah je došao mehaničar pa ga nagnuo na drugu stranu i izvukao na obalu - kaže susjeda.

Smatra da će s broda uspjeti spasiti samo motor i još neke sitnice. Glavno joj je da nitko nije stradao. U lučkoj kapetaniji Biograd kažu da su zaprimili poziv o nesreći.
 

Najčitaniji članci