Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
6 komentara

Izlazne ankete: Marine Le Pen pobjednik izbora u Francuskoj

Kao i u Njemačkoj, gdje su prema anketama osvojili 22 posto glasova, u Francuskoj su iznenađenje izbora Zeleni, koji su prema IFOP-u osvojili 13 posto glasova

French politician Marine Le Pen delivers a speech to announce the new name of the far-right National Front political party, that becomes the National Rally (Rassemblement National) party, during a national council in Bron
Foto: EMMANUEL FOUDROT
6 komentara

Nacionalno okupljanje (RN), krajnje desna stranka Marine Le Pen, osvojila je najviše glasova u Francuskoj na izborima za Europski parlament, pokazuju u nedjelju dvije izlazne ankete. 

Anketa agencije IFOP pokazuje da je RN osvojio 24 posto glasova u usporedbi s 22,5 posto koliko je dobila centristička straka Republika u pokretu (LREM) predsjednika Emmanuela Macrona.

Anketa agencije Elabe objavila je slične rezultate i predviđa da će stranka Le Pen dobiti 24 zastupnika u Europskom parlamentu, a Macron njih 23. 

Kao i u Njemačkoj, gdje su prema anketama osvojili 22 posto glasova, u Francuskoj su iznenađenje izbora Zeleni, koji su prema IFOP-u osvojili 13 posto glasova. 

Slijede ih republikanci s 8, krajnje lijeva Nepokorena Francuska s 6,3 i socijalisti s 6,5 posto glasova, stoji u toj anketi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message