Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
16 komentara

Izluđuje susjede i ne odustaje: Mjesecima pušta istu pjesmu

Čak su mu dva puta oduzimali zvučnike, pojačala i električnu gitaru u namjeri da ga zaustave no uporni muškarac je svaki put zaplijenjenu opremu zamijenio novom i nastavio uživati u svojoj pjesmi

Foto: Pixabay
16 komentara

Clyde Taylor, 55-godišnjak koji živi nedaleko od Manchestera, svakog je dana od početka godine maltretirao susjede u zgradi tako tako što je glasno puštao glazbu iz filma Trainspotting, točnije pjesmu Born Slippy benda The Underworld. 

Policija mu je nekoliko puta već kucala na vrata upozoravajući ga da stiša glazbu jer tako uznemiruje ostale stanare, pa su mu čak dva puta oduzimali stereo opremu - zvučnike, pojačala i električnu gitaru u namjeri da ga zaustave u puštanju pjesme no uporni muškarac je svaki put zaplijenjenu opremu zamijenio novom i nastavio uživati u svojoj pjesmi. 

Stoga su lokalne ovlasti morale poduzeti drastične mjere pa mu je tako sud striktno zabranio puštanje glasne glazbe koja se može čuti izvan objekta. Naime, na sudu je rečeno kako se buka mogla čuti tijekom radnog tjedna i vikendom, stoga je podržao prijedlog grada te izdao prvi nalog za kazneno ponašanje protiv zakonom dopuštene buke. Upozorenje traje pet godina, a ako ga Taylor prekrši može biti uhićen i završiti u zatvoru. 

- To je slučaj bez presedana koji se mogao izbjeći dobronamjernim susjedskim razgovorom. Da je Taylor uvažio prvi put što smo ga zamolili, do ovog ne bi sigurno došlo - izjavio je David Lancaster, vodeći član vijeća za zaštitu okoliša i sigurnosti u zajednici. 

Clyde je 'skupio' i nekoliko kazni od ukupno 2 640 funti za svako remećenje javnog reda i mira. Nedavno je pisao žalbu sudu koji mu je odlučio smanjiti novčane kazne na 50 funti po prekršaju. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message