Obavijesti

News

Komentari 1

Izrael: Svjetski znanstvenici u borbi protiv korona virusa

Izrael: Svjetski znanstvenici u borbi protiv korona virusa

Svaki će ministar također predstaviti revolucionarna istraživanja, inovativni tehnološki razvoj u medicini i strategije koje su njihove zemlje usvojile u borbi protiv virusa

VIDEO

Na inicijativu izraelskog ministra za znanost i tehnologiju, gospodina Yizhara Shai, Izrael će 15. rujna biti domaćin Svjetske konferencije ministara znanosti: "Međunarodni napori u borbi protiv koronavirusa: od istraživanja do provedbe".

Pratite uživo: Online konferencija

Online konferencija održava se u 19 zemalja svijeta. Počela je u utorak 15. rujna, u 15:30 (po izraelskom vremenu), odnosno u 14:30 po hrvatskom vremenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vodi je ministar za znanost i tehnologiju i član kabineta za koronavirus g. Yizhar Shai, a na njoj će sudjelovati 18 ministara znanosti iz zemalja širom svijeta, uključujući Italiju, Španjolsku, Njemačku i Švedsku.

Ovo će biti prva konferencija te vrste u Izraelu i održat će se online. Tijekom konferencije svaki će ministar znanosti podijeliti znanje koje je stekao tijekom borbe protiv koronavirusa u svojoj zemlji.

Između ostalog, svaki će ministar također predstaviti revolucionarna istraživanja, inovativni tehnološki razvoj u medicini i strategije koje su njihove zemlje usvojile u borbi protiv virusa.

Uz to, zemlje sudionice konferencije potpisat će zajedničku deklaraciju o međunarodnoj znanstvenoj suradnji na temu koronavirusa i uspostavljanju zajedničkih istraživačkih kanala između zemalja.

Web stranica konferencije.

*Konferencija će biti otvorena za medijsko pokrivanje *, a uživo će se moći gledati na YouTube kanalu i Facebook stranici Ministarstva znanosti i tehnologije Izraela.

YouTube kanal.

Facebook.

Ovo je popis zemalja koje sudjeluju na konferenciji (abecednim redom):

Argentina, Bjelorusija, Brazil, Bugarska, Kolumbija, Hrvatska, Češka, Njemačka, Gvatemala, Honduras, Mađarska, Italija, Peru, Poljska, Slovenija, Španjolska i Švedska.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.