Obavijesti

Promo sadržaj

Izvrsna njemačka škola - dan u školi koja oblikuje leadere

Izvrsna njemačka škola -  dan u školi koja oblikuje leadere
2

Svaki dan u Njemačkoj međunarodnoj školi u Zagrebu osmišljen je i ispunjen na način da djeca i učenici na zanimljiv i efikasan način usvajaju nova znanja. Od satova i predmeta predviđenih planom i programom, do čitavog niza izvannastavnih aktivnosti i radionica, naši učenici imaju dovoljno vremena za sve.

Njemačka međunarodna škola u Zagrebu (DISZ) pripada mreži od 140 njemačkih škola u inozemstvu, a s radom je započela 2004. Danas je više od 160 djece, a pedagoški program je osmišljen od dječjeg vrtića, preko osnovne škole do gimnazije i mature.
Škola je priznata od strane njemačke Konferencije ministara odgoja i obrazovanja (KMK) i hrvatskog Ministarstva odgoja i obrazovanja. Zahvaljujući uspješnom razvoju te ispunjenju svih standarda kvalitete Savezna Republika Njemačka školi je 2015. godine dodijelila prestižno priznanje "Izvrsna njemačka škola u inozemstvu". 
Naglasak je stavljen na individualni pristup pri čemu kvalitetno dvojezično obrazovanje pomaže učenicima da ostvare svoj puni potencijal u okruženju koje podjednako potiče kritičnost  i maštovitost, razmišljanje, motivaciju za cjeloživotnim učenjem i uvažavanje  kulturne raznolikosti. Učenike se kontinuirano potiče da zajedno s nastavnicima preuzimaju aktivnu ulogu u oblikovanju vlastitog obrazovanje, ali i obrazovanja svojih kolega. Nastavni je proces, bez obzira na područje, interaktivan uz najsuvremeniju tehnologiju i osmišljen tako da učenike potiče na samostalno rješavanje problema. Učenice i učenici koji završe našu školu te polože njemačku međunarodnu maturu stječu kvalitetna predznanja za ravnopravne mogućnosti upisa na fakultete u Njemačkoj i Hrvatskoj te  drugdje u svijetu.

U dječjem vrtiću uz igru djecu svakodnevno potičemo da svjesno savladavaju raznolikosti u svojoj okolini te oni brzo uče njemački jezik čak i bez predznanja. Želja nam je da razvijemo  emocionalne, kognitivne i socijalne sposobnosti kako bi im se omogućio uspješan prelazak u osnovnu školu.
Nastavni sadržaji od prvog do četvrtog razreda baziraju se na njemačkim obrazovnim planovima i standardima za osnovnu školu. Nastava se u školi održava na njemačkom jeziku, a djeca od prvog razreda uče i hrvatski te engleski jezik. Naglasak je stavljen na individualno napredovanje djece uz vođeno učenje pomoću diversifikacije nastavnih sadržaja i rada usmjerenoga na projekte. Osim nastave, osnovnoškolcima nudimo zanimljive radionice te cjelodnevni boravak.
Gimnazijska se nastava održava u interaktivnim učionicama, a uz učenje njemačkog, hrvatskog i engleskog jezika, od 6. razreda se uči i francuski. Sukladno potrebama modernog učenja, učenici dobivaju i vlastita prijenosna računala. Radi što bolje pripreme za maturu i studij poseban je naglasak stavljen na savladavanje prirodne grupe predmeta uz informatiku.

Dođi, vidi, upiši! – Dan otvorenih vrata
Pridružite nam se na Danu otvorenih vrata u subotu, 30. ožujka od 9h do 13h, i saznajte iz prve ruke zašto odabrati baš nas. Imat ćete priliku upoznati naše profesore i učenike te neposredno saznati kako uče i što ih veseli. 
Za sve posjetitelje pripremili smo atraktivan program koji uključuje različite aktivnosti i radionice.  
Dođite i upoznajte nas. Veselimo se vašem dolasku! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.