Obavijesti

News

Komentari 40

'Izvukao je krvavi nož iz tijela, pljunuo mu u lice pa pobjegao'

'Izvukao je krvavi nož iz tijela, pljunuo mu u lice pa pobjegao'
1

Željko Melvan izbo je Vedrana Marendića prošle srijede navečer. Od tada je u bijegu. Policija je nakon devet dana kontaktirala i Šveđanku koja je, zajedno sa svojom djecom, svjedočila ubojstvu

VIDEO

Splitski policajci u četvrtak su kontaktirali švedsku obitelj  koja je prošle srijede svjedočila ubojstvu Vedrana Marendića (53) u središtu Splita. Šveđanka Linda Kvilten šetala je sa svojim sinom i kćeri Splitom kada je čula svađu dvojice muškaraca. Vidjela je da je jedan izvadio nož. 

Kada je stigla policija, Linda je odmah htjela dati iskaz, no on ju je ignorirao, javlja Jutarnji list. 

- Bili smo u Splitu otprilike 30 minuta kad se dogodio zločin pred našim očima. Ja sam bila udaljena oko 10 metara, a moja kći Ida i sin Philip bili su na samo par metara. Ubojica je zurio u moju djecu i mene jednu do dvije minute nakon zločina. Vidio nas je izbliza i jako dobro, a mi nismo mogli ništa napraviti dok nije pobjegao. Oboje moje djece je potrčalo prema ranjenom muškarcu i pokušali su mu pomoći. Mislila sam da je mrtav, ali sam poslije čula da je živio još 48 sati. Dojurila je jedna žena u suzama, uz krikove, pomislila sam da je to možda supruga izbodenog muškarca. Moj sin je i njoj pokušavao pomoći da je smiri x- ispričala je Šveđanka Jutarnjem listu. 

'Ubojica je bio ćelav' 

Linda je odmah htjela nazvati policiju, ali je bila svjesna kako bi objašnjavanje lokacije bilo teško stoga je zamolila taksista da ih nazove. 

Umro muškarac kojeg su izboli: Traži se sumnjivac s fotografije
Umro muškarac kojeg su izboli: Traži se sumnjivac s fotografije

-  On se samo odvezao bez osvrtanja. Tada je na balkon izašao jedan čovjek koji je čuo da vičem: “Zovite policiju!” Kada je vidio što se dogodilo, on ih je i pozvao. Kada su došli, Hitna pomoć je odvezla ozlijeđenog, a policajci su pričali s okupljenim ljudima. Prvo su razgovarali s tri muškarca Hrvata koji su bili tamo. Nakon toga sam se ja obratila jednome, ali imam osjećaj kao da me nije shvatio ozbiljno. Samo je rekao: “Da, da!” i zanemario me. Policija je od nas uzela kratke izjave, ali bez uzimanja naših podataka poput imena, brojeva telefona... a policajac na očevidu nije baš bio pretjerano zainteresiran za situaciju. Kad smo mu rekli da smo sve vidjeli, slegnuo je ramenima i rekao: “Baš, da, kao i oni drugi”. Kad smo se vratili u Švedsku, surfali smo po portalima da vidimo sudbinu ranjenog čovjeka. Vidjeli smo da je umro i da je objavljena slika ubojice, međutim, ubojica je u vrijeme događaja bio ćelav - otkrila je Linda. 

Lindu je policija ipak kontaktirala preko švedskog konzulata i trenutno istražuju njezine navode. Naglasila je da je spremna otići u Hrvatsku ako može pridonijeti rasvjetljavanju ubojstva. Za Željkom Melvanom, osumnjičenim za ubojstvo, policija još uvijek traga. 

'Pljunuo mu je u lice i krenuo rezati kosu' 

Svjedočenje brutalnom ubojstvu ostavilo je traga na Lindi i njezinoj djeci. 

Sumnjivac u bijegu: Ubio svog susjeda zbog 4000 kuna duga?
Sumnjivac u bijegu: Ubio svog susjeda zbog 4000 kuna duga?

- Začuo se bolni krik, okrenuo sam se i vidio muškarca kako izvlači krvavi nož iz tijela drugoga koji je ležao na tlu. Onda je pljunuo svojoj žrtvi u lice i počeo mu nožem rezati kosu s glave. Odrezao mu je otprilike polovinu kose kada su se počeli okupljati prolaznici te se pokušao sakriti iza obližnjeg grma. Nije tu dugo stajao nego je pobjegao. Sestra i ja smo pritrčali ranjenom muškarcu koji nam je na engleskom kazao: “I am OK, you can go!” (“U redu sam, možete otići!”). Nakon toga je počeo gubiti svijest. Bilo je prestrašno vidjeti tu krv i odsječenu kosu oko njega - ispričao je njezin sin. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca