Obavijesti

News

Komentari 688

'Ja sam Kolinda, a Hrvatska će biti velika koliko je napravimo'

'Ja sam Kolinda, a Hrvatska će biti velika koliko je napravimo'
11

U Domu kulture u Dražicama Kolinda Grabar Kitarović pozdravila je okupljene Hrvate u zemlji i iseljeništvu te istaknula da u kampanju kreće s 'čvrstog kamena'

VIDEO

Svoj put prema službenom početku kampanje Kolinda Grabar Kitarović obilježila je u Krivom putu ponad Senja, kada se u ponedjeljak u popodnevnim satima susrela s Marom Tomljanović, majkom poginulog hrvatskog branitelja Damira Tomljanovića Gavrana, te položila vijenac na njegov spomenik na mjesnom groblju. 

U društvu Darka Milinovića, svježa i elegantno odjevena, predsjednička kandidatkinja potom je oko 17 sati održala motivacijski skup u Senju, nakon kojeg se uputila u svoje rodno mjesto Dražice. 

Da je osoba koja će, kako je sama rekla, raditi od prvog trenutka, prve sekunde, dala je do znanja točno u ponoć kada je, popraćena gromoglasnim pljeskom u punoj općinskoj dvorani Mjesnog odbora, službenim govorom orno krenula u početak svoje službene kampanje. 

Istaknula je da s kampanjom kreće s tvrdog, čvrstog kamena, sa svog Grobničkog polja na kojem su stali mnogi koji su htjeli pokoriti taj kraj te poručila da ako može ona, žena skromnih, težačkih korijena može i cijela Hrvatska.

''Ako želi biti fikus, neka stoji doma kraj prozora''

Osvrnula se na aktualnu Vladu nazvavši je bešćutnom i bezidejnom, a nije štedjela ni predsjednika Josipovića rekavši da već pet godina slušamo izgovore kako predsjednik ne može ništa jer nema dovoljno ovlasti.

 - Tko želi biti fikus, neka stoji doma kraj prozora. Predsjednik u odlasku koji je šutio i odobravao nerad Vlade je sukrivac što je Hrvatska u dubokoj gospodarskoj i socijalnoj krizi i nema pravo tražiti drugi mandat jer nije napravio ništa niti ima stav o ičemu - kazala je HDZ-ova kandidatkinja.

''Ja sam žena iz naroda, bit ću vaša predsjednica''

- Neću prodavati floskule, izigravati profesora, ja sam Kolinda, žena iz naroda, ja sam vaša i bit ću vaša predsjednica, od prve sekunde ću samo raditi, raditi i raditi, neću šutjeti, za dobrobit Hrvatske kojoj ne trebaju stranci da ju pokrenu nego svi mi - poručila je. 

Svoj program predstavila je u pet točaka ističući da se temelji na ustavnim ovlastima, a okosnica mu je gospodarski rast i razvoj, socijalna stabilnost, nacionalna sigurnost i obrana, vladavina prava i međunarodni odnosi.

- Moramo krenuti i završiti posao koji je počeo predsjednik Tuđman i odvesti Hrvatsku u blagostanje jer imamo sve, položaj, resurse, vrijedne ljude. Hrvatska će biti velika koliko je mi napravimo - dodala je.

Druženje se nastavilo u pekari Lišćevica, te Spomen sobi hrvatskim braniteljima, da bi već oko 01.30 HDZ-ova kandidatkinja bila u posjeti Viktor Lencu u Rijeci. 

Naporan dan završio je njenim ukrcavanjem na ribarski brod u Rijeci oko 2 sata ujutro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 688
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca