Obavijesti

News

Komentari 4

'Ja sam senzibiliziran jer sam bio medicinska sestra'

'Ja sam senzibiliziran jer sam bio medicinska sestra'
1

Borzan kaže da se reformom zdravstva udara po džepu ljudi koji će zaobilaziti Domove zdravlja. Medicinske sestre opet će postati blagajnice, tvrdi

VIDEO

Vlada se ponaša poput karcinoma. Širi se, napada jedan po jedan organ, a kad sve iscrpi, nastaje kolaps - rekla je SDP-ova Biljana Borzan krtizirajući pakete zakona vezane uz reformu zadravstva. Njome se, kaže, uvodi tajkunizacija u zdravstvo. Osvrnula se i na ponovno uvođenje participacija, što je, ističe, sramotan porez kojim Vlada krpa proračunske rupe. Borzan kaže da je Vlada ubacila u petu brzinu, ali kad se radi o udaranju po džepu građana, te da će ovom reformom natjerati građane da Domove zdravlja zaobilaze u širokom luku.
- Zar ćete liječnicima dijeliti lisice da privode pacijente u ordinacije? - upitala je Borzan. Oporba napominje da će zbog ove reforme medicinske sestre ponovno postati blagajnice i da se neće moći baviti poslom za koji su se školovale. Na kritike je odgovorio ministar zdravstva Darko Milinović, te za nazadovanje zdravstva optužio bivšu SDP-ovu vlast.
- Nemate toliko senzibiliteta kao ja. Bio sam medicinska sestra godinu dana i previjao. One su srce hrvatskog zdravstva - rekao je Milinović.
Kao što smo, ističe, bili hrabri kad smo išli u stvaranje države, ova koalicijska vlast je hrabra i ostvarit će ovu reformu.
Od iduće godine participaciju od 15 kuna za svaki posjet liječniku neće plaćati trudnice, djeca i socijalni slučajevi te oni koji imaju dopunsko zdravstveno osiguranje. Na bolovanju će se u buduće moći biti do tri godine. Punu naknadu primat će se prvih 18 mjeseci, a nakon toga polovicu iznosa, ali to se neće odnositi na pacijente s malignim bolestima i onima na dijalizi. Bolovanja su do sada državu stajala 2,3 milijarde kuna, a Milinović kaže da su najveći problem bili su oni koji su uzeli dva dana bolovanja da bi okrečili kuću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk