Obavijesti

News

Komentari 200

Jadranka Kosor u Vukovaru: Podjele nas vode u propast

Jadranka Kosor u Vukovaru: Podjele nas vode u propast
1

Podjele nas vode u čistu propast. One su katastrofa za sve nas. Da je Franjo Tuđman dijelio branitelje nikad se ne bi obranili i oslobodili, rekla je Kosor

VIDEO

U sklopu svoje kampanje za euro parlamentarne izbore danas je Vukovar posjetila bivša premijerka, a danas saborska zastupnica, Jadranka Kosor koja nosi i titulu počasne građanke grada heroja.

Njen posjet upriličen je kada Vukovar obilježava Dan grada i kada, radi poznatih političkih problema, slijede prijevremeni lokalni izbori za Gradsko vijeće i gradonačelnika.

– Ovo je prilika da podsjetim na to što je Hrvatska napravila do sada i na što svi trebamo biti iznimno ponosni. Hrvatskoj i njenim građanima treba više samopouzdanja i samopoštovanja jer imamo zbog čega biti zadovoljni s obzirom na ogromni posao koji smo odradili. Osamostalili smo se, obranili, oslobodili, postali punopravna članica svih svjetskih institucija, a prošle godine i EU. Podsjećam da smo imali najteže pregovore o pristupanju ali da se malo toga zna o tome, rekla je Kosor napominjući i da ovo nije klasična kampanja ali i da želi podsjetiti što je i osobno uradila.

Ne govoreći o konkretnim imenima dodala je da je ona u Vukovar i ranije često dolazila za razliku od nekih koji Vukovar posjećuju tek odnedavno i koriste ga za vlastiti promidžbu. Smatra i da tenzije u Vukovaru nikako nisu dobre te da je najveća odgovornost na političarima, prije svih onih na nacionalnoj razini i čelnika vodećih stranaka, koji bi trebali smiriti situaciju u gradu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Podjele su katastrofa za sve nas"

– Podjele nas vode u čistu propast. One su katastrofa za sve nas. Da je Franjo Tuđman dijelio branitelje nikad se ne bi obranili i oslobodili. Podjele će nas upropastiti. Ne možemo imati naše i vaše branitelje. Hrvatski branitelji ne pripadaju nikome, oni pripadaju samo hrvatskom narodu. Bilo kakva podjela među braniteljima može izazvati još dublju krizu pogotovo na obljetnica poput zločina u Borovu selu, rekla je Kosor komentirajući politiziranje za potrebe HDZ-a 23. obljetnice ubojstva 12 redarstvenika u Borovu selu.

Istakla je i da je korištenje ovakvih skupova u političke svrhe za male ili nikakve političke bodove štetna poruka ali i da odluka o tome ovisi o pojedincima i kako oni shvaćaju i razumiju državu.

Prokomentirala je i stanje u državi, iseljavanje mladih, vojsku nezaposlenih i lošu gospodarsku situaciju.

– Situacija u državi nije dobra i dalje stagniramo. Nismo iskoristili činjenicu da smo postali članica EU i da nam se otvorilo tržište od 500 milijuna ljudi. Moramo raditi drugačije. Neki od hrvatskih zastupnika u EU parlamentu radili su na vlastitoj promociji. Naši zastupnici tamo moraju biti most između Sabora i EU parlamenta jer se upravo tamo donosi većina zakona koji se odnose i na život svakog građanina članice Europske unije, rekla je Kosor. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 200
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS