Obavijesti

News

Komentari 1

Janaf i Ina sklopili ugovore za transport i skladištenje nafte

Janaf i Ina sklopili ugovore za transport i skladištenje nafte

Janaf je sklopio s Inom Ugovor o transportu nafte za količinu od minimalno 1.600.000 tona do maksimalno 2.160.000 tona nafte na dionici Omišalj - Rafinerija nafte (RN) Rijeka u razdoblju do 31. prosinca 2023. godine

VIDEO

Jadranski naftovod (Janaf) je u četvrtak izvijestio da je s Inom sklopio ugovor o transportu nafte do kraja ove godine, kao i višegodišnji ugovor za skladištenje sirove nafte.

Janaf je sklopio s Inom Ugovor o transportu nafte za količinu od minimalno 1.600.000 tona do maksimalno 2.160.000 tona nafte na dionici Omišalj - Rafinerija nafte (RN) Rijeka u razdoblju do 31. prosinca 2023. godine te Ugovor o skladištenju sirove nafte u razdoblju do 31. prosinca 2025. godine koji obuhvaća kapacitete od 79.385 prostornih metara na Terminalu Omišalj i od 70.000 prostornih metara na Terminalu Sisak, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Uprave Janafa Stjepan Adanić zadovoljan je nastavkom suradnje s Inom.

Pritom je naveo kako je društvo Jadranski naftovod "od strateške važnosti za Republiku Hrvatsku, ali ujedno i uživa povjerenje svojih partnera kao pouzdani pružatelj usluga transporta nafte te skladištenja nafte i naftnih derivata".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Još jedan u nizu sklopljenih ugovora s početkom 2023. godine govori nam o tome kako možemo s razlogom očekivati uspješnu poslovnu godinu, ali i, još važnije, kako sa spremnošću prihvaćamo stratešku ulogu jedne od bitnih sastavnica energetske stabilnosti Republike Hrvatske i Europske unije: Kontinuirano proaktivno djelujemo kako bismo bili spremni odgovoriti na sve potencijalne energetske izazove koje nam donosi budućnost", istaknuo je Adanić u priopćenju.

Berislav Gašo podnio ostavku na mjesto člana Uprave Ine
Berislav Gašo podnio ostavku na mjesto člana Uprave Ine

Član Uprave Janafa Vladislav Veselica je istaknuo kako je sigurnost opskrbe i poslovanja njihovih poslovnih partnera u ovim izazovnim vremenima apsolutni imperativ za Jadranski naftovod.

"Ugovor s vodećom hrvatskom naftnom kompanijom Inom, s kojom njegujemo dugogodišnji partnerski odnos, još je jedan dokaz ispravnog strateškog usmjerenja Janafa. Zahvaljujući proaktivnom pristupu Uprave prema poslovnim partnerima i klijentima te kontinuiranim ulaganjima u naftovodno-spremnički sustav te ostalu potrebnu infrastrukturu, ostajemo i dalje konkurentni na naftnom tržištu šire regije, gdje smo prepoznati kao pouzdan i poželjan partner u energetskom sektoru", izjavio je Veselica.

U priopćenju se podsjeća da je za predstojeće razdoblje Janaf sklopio ugovore o transportu s Naftnom industrijom Srbije (NIS) i MOL-om te ugovore o skladištenju s Agencijom za ugljikovodike, MOL-om i tvrtkom Litasco.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina