News

Komentari 6

Jandroković: Potrebno je puno napora kako bismo postigli jednakost žena i muškaraca

Jandroković: Potrebno je  puno napora kako bismo postigli jednakost žena i muškaraca

Žene su temelj društva i obitelji te ih svojim požrtvovnim radom i ljubavlju čine boljima. Dale su nemjerljiv doprinos u borbi protiv pandemije, otklanjanju posljedica potresa, poručio je Jandroković

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u utorak je svim ženama uputio čestitku u povodu Međunarodnog dana žena 8. ožujka te istaknuo da je još uvijek potrebno puno napora kako bismo postigli jednakost žena i muškaraca na svim društvenim područjima.

POGLEDAJTE VIDEO: Burno u Saboru

"Danas kada obilježavamo Međunarodni dan žena prisjećamo se dugog puta koji su žene morale prijeći kako bi im se priznala osnovna ljudska i građanska prava. Premda je njihova borba započela početkom dvadesetoga stoljeća, još uvijek je potrebno puno napora kako bismo postigli jednakost žena i muškaraca na svim društvenim područjima", poručio je Jandroković u čestitki.

Naglasio je da Hrvatska svakodnevno radi na osnaživanju položaja žena i zaštite njihovih prava, da je ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka države, a cilj tolerantno i ravnopravno društvo u kojem svi imaju jednake mogućnosti.

Obilježavanje Dana žena, dodao je, prigoda je za istinsku zahvalu svim ženama na njihovom svakodnevnom doprinosu društvenom, gospodarskom i kulturnom napretku naše domovine.

Žene su temelj društva i obitelji

"Žene su temelj društva i obitelji te ih svojim požrtvovnim radom i ljubavlju čine boljima. Dale su nemjerljiv doprinos u borbi protiv pandemije, otklanjanju posljedica potresa, a i danas u ovim ratnim vremenima", naveo je Jandroković.

Istaknuo je da jedino ustrajnim poticanjem daljnjeg napretka položaja žena, bez predrasuda i diskriminacije te zaštitom od svih vrsta nasilja, ostvarujemo njihovu potpunu političku, ekonomsku, socijalnu i društvenu jednakopravnost.

Pritom, ustvrdio je, posebno treba voditi računa o uspostavljanju ravnoteže između njihovog obiteljskog života i posla.

"I kao što je papa Franjo poručio u svojoj novogodišnjoj poruci, 'zato što majke donose život i čuvaju ovaj svijet, učinimo svi velike napore kako bismo slavili majke i zaštitili žene', uputivši pritom snažan poziv na okončanje nasilja nad ženama", zaključio je Jandroković te u ime Sabora i svoje osobno svim ženama poželio sretan Dan žena.

Najčitaniji članci