Obavijesti

News

Komentari 11

Janje koje misli da je pas: Janja nam spava u krevetu, a našeg psa Riju oponaša baš u svemu

Janje koje misli da je pas: Janja nam spava u krevetu, a našeg psa Riju oponaša baš u svemu
5

Pulska obitelj prisvojila je janje koje je odbacila majka. Posebno je oduševljen sin Rok (13), kojem se janje zavuče u krevet i tako zajedno spavaju. Kupio joj je i pelene i brine se o njoj

VIDEO

Došao sam kod prijatelja da mi popravi ogradu. Kako sam ušao, odmah sam je ‘skužio’ kako je onako malenu hrane. Prijatelj je rekao da ju je mama odbacila i ne da joj jesti pa je moraju hraniti na dudu te da im je uz sav posla to teško raditi, prisjeća se Puljanin Dean Buić dana kad je vidio Janju.

Super se slaže s psom

Znao je da mora i želi pomoći tom bespomoćnom janjetu te je sa ženom dogovorio da je odnesu kući i pokažu djeci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Djeca su vrištala od uzbuđenja. Naš pas Ria ju je odmah počeo lizati kao pravu bebu i Janja je u njoj pronašla prijateljicu. U dvorištu su nerazdvojni i čim Ria legne, janje je pored nje. Kad idemo u šetnju, Ria i Janja se utrkuju i zabavljaju sve prolaznike - ispričao je Dean.

Janje spava s njim u krevetu

Morao sam joj kupiti pelene

Iako imaju dvorište ispred kuće, Janja, kao i ostali ljubimci, spava u kući, i to u krevetu Deanova sina Roka (13), jer je premala.

Čim se Rok smjesti, janje skoči na krevet i legne uz njega.

- Moj sin Rok je obožava a Janja u njemu vidi ‘majku’. Najprije smo janje pokušali naučiti da spava na kupljenom krevetiću, ali bezuspješno. Tražila je zamjensku majku i našla je u mom Roku, s kojim spokojno zaspi čim se on uvuče u krevet. Odmah skoči, ušuška se i zaspi. Pelene smo joj morali kupiti jer je još beba, a ipak živi u kući. Najprije sam kupio one za novorođenče do pet kilograma koje su joj bile premalene. Potom sam kupio veće, napravio rupicu da joj oslobodim rep i riješio stvar - kaže Dean.

Odaziva se i trči poput psa

O hranjenju bebe Janje stare svega petnaestak dana brine Rok.

Hrani je domaćim kravljim mlijekom svakih četiri sata. U početku je to bilo i hranjenje noću, ali sad malena spava cijelu noć. Već se odaziva na svoje ime i dotrči do onoga tko je zove i bez problema ulazi u automobil kad vidi kako to pas čini.

Oponaša sve što radi.

- Puno njih me pitalo hoće li Janja završiti na ražnju i svima isto kažem. Janja neće završiti na ražnju. Za nju će biti mjesta i kad naraste jer ćemo je šišati i brinuti o njoj, a ona će veselo brstiti po našem dvorištu te ići i dalje u šetnje s nama i s našim psom, svojom frendicom - rekao je Dean.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina