Obavijesti

News

Komentari 96

Janukovič je napustio Kijev od straha od napada prosvjednika

Janukovič je napustio Kijev od straha od napada prosvjednika
5

Ultranacionalisti su pozvali prosvjednike da napadnu predsjednikov ured u 10 sati po lokalnom vremenu ako Janukovič ne odstupi. Janukovičev ured nije pod zaštitom

VIDEO

Deseci tisuća prosvjednika ostali su na Trgu neovisnosti u Kijevu unatoč sporazumu između predsjednika Viktora Janukoviča i vođa opozicije o rješavanju političke krize. Mnogi prosvjednici kažu da sporazum čini premalo kako bi se riješili njihovi problemi. Ultranacionalisti su pozvali prosvjednike da napadnu predsjednikov ured u 10 sati po lokalnom vremenu ako Janukovič ne odstupi.

Janukovičev ured zasad nije pod zaštitom, a prosvjednici ga drže pod svojom kontrolom,  javlja BBC.

Prema najnovijim informacijama, predsjednik Janukovič je napustio Kijev i otputovao u drugi po veličini grad u Ukrajini, Harkiv, koja predstavlja njegovu političku bazu na istoku.

Iako su se odmah pojavile glasine da je pobjegao iz Kijeva, američki dužnosnik to je demantirao rekavši da je otišao na službeni sastanak. U zrakoplovu s Janukovičem bili su i Volodimir Ribak, šef parlamenta i šef kabineta ureda predsjednika Andrej Klujev.

Također predsjednik ukrajinskog parlamenta Volodimir Ribak danas je podnio ostavku.

Podsjetimo, prema potpisanom sporazumu, u roku od 48 sati mora se napisati prijedlog zakona po kojem će se odbaciti sadašnji ustav, a ponovno će na snagu stupiti onaj iz 2004. godine. Nadalje, stvorit će se vlada nacionalnog jedinstva, smanjit će se predsjedničke ovlasti i održat će se prijevremeni izbori. U dogovoru se poziva i na pokretanje istrage o nasilju na ulicama. 

Ukrajinski parlament u petak je izglasao  zakon koji će omogućiti da se bivša premijerka Julija Timošenko pusti iz zatvora, što bi se navodno moglo uskoro i dogoditi. No, prije toga uredbu mora potvrditi predsjednik Janukovič.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...