Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

'Jasenovac je ljaga našeg naroda i najveća nesreća'

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, đakovački i srijemski nadbiskup i metropolit msgr. Srakić posjetio je spomen-područje Jasenovac

Darko Pavičić/VL
Foto: Darko Pavičić/VL
10 komentara

Nadbiskup đakovačko-osječki i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Marin Srakić posjetio je u petak Spomen-područje Jasenovac te u župnoj crkvi u Jasenovcu predvodio svetu misu, kojom je obilježen Dan obnove čišćenja, pamćenja i spomen na mučenike. U propovijedi nadbiskup Srakić rekao je kako je Jasenovac mjesto zločina koji je postao paradigma za ostale zločine te da je Jasenovac stvarnost koja se ne može i ne smije zaobići.
- Neka je jedan nevin čovjek stradao ovdje samo zato što je bio druge vjere, nacije ili što je zastupao drugu ideologiju, to je previše, pogotovo kad je riječ o mjestu kao što je Jasenovac, za koje možemo kazati da je paradigma zločina.Kajemo se zbog zla nanesenog nedužnim ljudima i iskazujemo svoju solidarnost sa svakom žrtvom, s pripadnicima svih naroda, svih vjera i svjetonazora ubijenih, prije svega ovdje u jasenovačkom logoru, ali i širom naše domovine Hrvatske te izvan nje, na svim brojnim mjestima gdje su učinjeni zločini u ime pripadnosti nekom narodu, ideologiji ili vjeroispovijesti - rekao je Srakić. Podsjetio je kako je još 1943. godine blaženi Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup i predsjednik Biskupske konferencije, rekao što je Jasenovac za hrvatski narod, kada je tadašnjim vlastodršcima poručio kako je jasenovački logor "sramotna ljaga", a ubojice u njemu "najveća nesreća Hrvatske".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message