Obavijesti

News

Komentari 288

Javili se uberovci: 'Od jutra ne prestaju vožnje. Hvala taksisti'

Javili se uberovci: 'Od jutra ne prestaju vožnje. Hvala taksisti'
1

U Uberu kažu da je ovo 'spontano okupljanje', kako ga nazivaju taksisti, iako su još početkom godine najavili blokadu grada, opasnost za građane i infrastrukturu grada

VIDEO

Nakon što su taksisti blokirali promet u centru Zagreba parkiravši se duž Vukovarske ulice u oba smjera zbog, kako kažu, nelegalne i nelojalne konkurencije, oglasili su se iz Ubera.

Oni kažu da je ovo 'spontano okupljanje', kako ga nazivaju taksisti iako su još početkom godine najavili blokadu grada, opasnost za građane.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45

- Smatramo da blokiranje grada predstavlja opasnost za građane i infrastrukturu grada. Blokiranjem grada najviše trpe građani, ali se takvim nepromišljenim odlukama šteti i poslovanju grada, gospodarstvu te se ograničava pristup javnim servisima.

U tijeku je turistička sezona diljem Hrvatske, a blokada gradova ne prikazuje sliku Hrvatske kakvu želimo da strani gosti zapamte. Ovakav pritisak je u današnje vrijeme neprihvatljiv i predstavlja relikt nekih prošlih vremena, te nije primjer moderne europske države. Smatramo da se problemi mogu rješavati na drugačiji način.

Uber potiče kretanje u gradovima, a u Hrvatskoj ga koristi više od 100.000 ljudi zato što je pouzdan, siguran i lako dostupan. Turisti iz čak 118 zemalja su koristili Uber tijekom ove godine.

U konstruktivnom smo dijalogu s predstavnicima vlasti te podupiremo donošenje nove regulative koja štiti pravo potrošača na izbor i promiče tržišno natjecanje - priopćili su iz Ubera.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prometni kaos u Zagrebu: Taksisti blokirali Ulicu grada Vukovara, prosvjeduju protiv Ubera Više na http://bit.ly/2szudd8 Reporter: Roberto Turk

Posted by 24sata on Tuesday, 20 June 2017

Javili se uberovci: 'Od jutra ne prestaju vožnje. Hvala taksisti'

O prosvjedu taksista izjasnili su se i čitatelji 24sata koji su u komentarima izrazili svoj stav. 

- Radim za Uber. Od jutra ne prestaju vožnje. Hvala taksisti. btw: počeli su vam pisati kazne za blokadu prometa - napisao je jedan čitatelj.

- Dosta su gulili kožu narodu. Neka se priviknu na kapitalizam i tržišno natjecanje - nadovezao se drugi.

- Uberovi vozači su jako pristojni, dosad svi na koje sam naletio i auti su im u besprijekornom stanju, voze normalno, ugodnije je, puno jeftinije, taksisti su nadr**ni i voze tko manijaci, a preskupo..ne vidim tu ništa nelegalno, to je kao da nazoveš frenda i kažeš mu i 'de me odbaci do Dubrave, dat ću ti 20 kuna za gorivo..' - napisao je treći.

- Dobra logika, onda je i Todorić trebao blokirati državu kada su došli Lidl i Kaufland - dodao je čitatelj.

- Pravna formulacija Uberovoga rada je zaista "rupa u zakonu" (rent-a-car s vozačem!) i tu općinski, gradski, kotarski, županijski ... drugovi&gospoda ne mogu ništa kasirati. Zato je Uber točno 3x jeftiniji jer su licencirani taksisti morali platiti svoju licencu svima, od portira do ... a i tekuće poslovanje im je opterećeno sa blizu 20 raznih davanja. Primitivni kapitalizam = darvinizam - napisao je čitatelj 24sata, a mnogi komentiraju kako više nemaju namjeru voziti se taksijem.

- Prosvjeduju jer im nisu jednaka prava. Za Uber vam ne treba ništa, a recimo za radio taxi Zagreb vam treba licenca koju godišnje plati 1500kn, mora sebi plaćat mirovinsko i zdravstveno, mora plaćat porez, mora s autom ako mu je do 5g 2X godišnje na tehnički, ako je iznad 5 g mora 4X na tehnički dok recimo Uber nema ništa od navedenoga - dodao je čitatelj.
 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 288
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina