News

Komentari 0

Javni gradski prijevoz u Dubrovniku je besplatan za čak 65 posto korisnika te usluge

Javni gradski prijevoz u Dubrovniku je besplatan za čak 65 posto korisnika te usluge

Grad Dubrovnik osigurava besplatan pokaz za javni prijevoz za 7.401 građanina, što je ekvivalent 65 posto građana

Grad Dubrovnik osigurava besplatan pokaz za javni prijevoz za građane, što je prema podacima za prvih devet mjeseci ove godine 65 posto svih korisnika te usluge, objavili su u srijedu iz dubrovačke gradske uprave.

Iz Grada Dubrovnika ističu kako mjesečni pokaz za prijevoz autobusima gradske tvrtke Libertas Dubrovnik d.o.o., po cijeni od 250 kuna, koristi tek 1.376 građana.

Grad Dubrovnik svaku autobusnu kartu subvencionira s 10 kuna, ističu, uz ostalo, iz dubrovačke gradske uprave. Naveli su kako, prema kriterijima u Socijalnim mjerama Grada Dubrovnika, pravo na subvencionirani prijevoz imaju korisnici zajamčene minimalne naknade, korisnici pučke kuhinje, višestruki dobrovoljni darivatelji krvi, volonteri koji imaju ugovor o volontiranju u socijalno-humanitarnim udrugama osoba s invaliditetom te udrugama za djecu i mlade. „Za umirovljenike mlađe od 65 godina cijene su znatno niže od komercijalne cijene prijevoza tako da oni s mirovinom do 1.800 kuna plaćaju 10 kuna, a oni od 1.801 do 2.000 kuna 35 kuna dok 70 kuna plaćaju umirovljenici s mirovinom iznad 2.000 kuna.

Ovisno o mjestu stanovanja, povoljnije karte koriste i učenici s područja Grada Dubrovnika“, ističu. Uz to, iz dubrovačke gradske uprave naglasili su kako Grad Dubrovnik i društvo Libertas sredstava EU, bez financijskog opterećenja za društvo, kontinuirano nabavljaju nove autobuse. „Time se pomlađuje i modernizira Libertasov vozni park te podiže kvaliteta usluge javnog prijevoza za sve građane Dubrovnika“, poručili su iz Grada Dubrovnika.

Najčitaniji članci