Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
45 komentara

Je li Melania bila udata i prije Donalda? Neki kažu da je bila..

Imigracijski odvjetnik Michael Wildes, koji je nekad radio za Donalda Trumpa, tvrdi da je Melania dobila zelenu kartu utemeljenu na braku 2001.godine, znači četiri godine prije udaje za Tumpa

Republican U.S. presidential candidate Donald Trump gives a thumbs up with his wife Melania after she concluded her remarks at the Republican National Convention in Cleveland
Foto: MIKE SEGAR
45 komentara

Bivši Trumpov zaposlenik, poznati imigracijski odvjetnik Michael Wildes, inače podupiratelj Hillary Clinton u utrci za predsjednika SAD-a, bez ikakvih konkretnih dokaza, izjavio je da Melania Trump već prije bila udata odnosno da je dobila zelenu kartu 2001. godine koja se temeljila na braku. A za Trumpa se udala tek 2005. godine i postala državljanka godinu kasnije.

Najpoznatija Slovenka na svijetu Melania Trump, djevojački Knuass još je 2005. u intervjuu Larry Kingu kazala da nikad prije nije bila udata. U SAD-u je počela raditi 1996. a nedavno su izašle fotografije na kojima se vidi da je kao model radila u New Yorku godinu dana ranije. Odmah se postavilo pitanje kakvu je vizu imala i još uvijek nije jasno je li prekršila imigracijske zakone

Foto: Reuters/PIXSELL

- U potpunosti sam poštovala imigracijske zakone ove zemlje. Točka. Sve drugačije tvrdnje su jednostavno netočne. U srpnju 2006. s ponosom sam postala američka državljanka. Posljednjih 20 godina imam sreću da živjeti, raditi i podizati obitelj kao dio ove velike nacije i dijelim ljubav mog supruga za ovu zemlju -  rekla je Melania.

Vlasnik modne agencije Paolo Zampoli kaže da je garantirao za Melaniu Trump kako bi dobila radnu vizu H1B 1996. godine.

Ona tvrdi da je morala vraćati u rodnu Sloveniju svakih par mjeseci kako bi obnovila dozvolu  što je zapravo samo neophodno za turističke i poslovne vize, ali ne i za dozvole za rad.

Foto: NY Post

Njezin suprug kontroverzni američki multimilijarder Donald Trump s kojim ima desetogodišnjeg sina vodi vrlo radikalnu politiku što se migranata tiče iako je njegova treća supruga Melania doseljenica iz Slovenije. Imigracija je jedno od najvažnijih pitanja na kojima Trump vodi svoju kampanju. Podizao bi zidove, protjerivao migrante i zabranjivao im ulazak u SAD. 
Situacija s njegovom suprugom i njezinom vizom te mogućim brakom prije Trumpa sigurno će izazvati dodatni kaos u kampanji ovog republikanca kojim svim silama želi postati novi američki lider.

Odmah je znala što hoće

Melanija Trump prvi put je stala pred kamere davne 1987. godine, kad je imala 17 godina. Otkrio ju je danas 78 - godišnji slovenski fotograf Stanislav Jerko koji je 60- ih počeo raditi kao modni fotograf
 - U Ljubljani se održavala “Januarska revija”, na kojoj su slovenski tekstilci tradicionalno predstavljali nove kolekcije za proljetno-ljetnu sezonu.

Foto: Reuters/PIXSELL

Budući da sam uvijek radio na toj reviji, izašao sam iz dvorane i na stepenicama zapazio djevojku oslonjenu o zid koja je nekoga čekala - ispričao je Jerko za tjednik Express te se prisjetio kako je Melania bila graciozna, tanka, visoka i elegantna.
 - Prišao sam joj te rekao da sam profesionalni fotograf i da tražim modele za fotografiranje. Isprva me je sumnjičavo gledala, no vidjela je da nosim fotoopremu i da nisam neki prevarant pa smo razmijenili brojeve telefona i dogovorili se za termin u mojem fotostudiju. Došla je u dogovoreno vrijeme pa smo napravili set fotografija, ali sam znao da ćemo morati ponoviti zato što je prvi put donijela svoju odjeću i bila je pomalo nesigurna jer je imala tremu -  kaže slovenski fotograf.

Foto: Reuters/PIXSELL

Na tim prvim fotografijama Melanija je nosila traperice i tenisice, a Jerku je, kaže, bilo važno da snimi tzv. informativne fotografije – portret, profil te nekoliko s podignutom i raspuštenom kosom. 

Foto: Reuters/PIXSELL

Ponovili su snimanje i za desetak dana, a Jerko je shvatio kako je ta mlada ljepotica ozbiljna i vrijedna i da želi profesionalno postati model. Prvi joj dao korisne savjete koji će joj trebati ako želi ući u svijet mode. 

Protjerivao bi migrante ali drage mu migrantice

Prva žena Donalda Trump, Ivana Trump s kojom je dobio troje djece također dolazi iz Europe. Čehinja Ivana Zelníčková iz Zlina, grada znamenitog kao izvorno sjedište tvornice cipela Bata preselila se iz tadašnje Čehoslovačke u Kanadu 1975. godine a za Trumpa se udala dvije godine kasnije. Tako je mogućem budućem prvom predsjedniku osim treće i prva žena imigrantica. Jedino mu je druga supruga Marla Maples, s kojom je bio najkraće u braku, Amerikanka.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message