Obavijesti

News

Komentari 29

"Zbogom anđeli, čuvat ćemo vas u našim mislima i srcima"

"Zbogom anđeli, čuvat ćemo vas u našim mislima i srcima"

Rodbina i prijatelji opraštaju se od poginulih u strašnoj zrakoplovnoj nesreći u Mostaru. Još se istražuje zašto je avion naglo počeo vrludati, očevici pretpostavljaju da je pilotu pozlilo...

VIDEO

L.L. (11) i L.L. (8), A. H. (8), M.S. (20) i pilot Ivan Karačić poginuli su u u subotu u zrakoplovnoj nesreći kod Mostara. Komemoracija za njih bit će u utorak u 12:30 sati, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače. 

Utorak je u Mostaru proglašen danom žalosti, a Mostarci su se okupili u nedjelju večer na Španjolskom trgu gdje su palili svijeće i molili za nastradale želeći pokazati kako su u mislima s njima i njihovim najbližima koji prolaze veliku bol. Tragedija je ujedinila Mostarce.

- Tuga je u gradu, tuga je u srcima građana i građanki Mostara. Neka počivaju u miru, a roditeljima želimo iskrenu sućut. Teško je naći riječi utjehe za tragediju koja se dogodila. Neka im dragi Bog da snage da ovo prežive, govore građani Mostara koji ne mogu pronaći riječi utjehe.

Poginula su djeca djelatnika aerodroma

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokop i ispraćaj dvoje mališana koji su tragično nastradali u avionskoj nesreći u mostarskom naselju Jesenica, zajedno sa još tri osobe, bit će u utorak.

Ispraćaj će biti u 17 sati ispred Gradske mrtvačnice „Bijeli brijeg“, a pokop na Rimokatoličkom groblju Dračevice. Oni su djeca Dragana Lovrića koji je radio u zračnoj luci Mostar.

Stradali su sudjelovali u manifestaciji "Dani otvorenih vrata" u okviru koje se organizirao i "Let iznad Mostara", koji je nakon samo dvadesetak minuta tragično okončan. Avionom je pilotirao Ivan Karačić, za koga mnogi tvrde da je jedan od najiskusnijih, taj dan povezao ih je sa zrakoplovom Subaru FA 200 u dvadesetominutni let iznad Mostara, ali nedaleko od mostarske zračne luke, u naselju Jasenica zrakoplov je pao oko 15.50. Mještani su čuli eksploziju, a najveći dio zrakoplova je izgorio. Karačiću je navodno to bio sedmi let toga dana sportskom letjelicom proizvedenom 1971. godine.

Prema podacima koje su ranije davali iz Aerokluba Mostar ovaj zrakoplov ima četiri sjedala, za pilota i tri putnika. U subotu ih je na kobni let krenulo petero, ali budući da se radilo o djeci manje kilaže stručnjaci navode kako to nije bilo problematično. Uzroci i detalji nesreće su nepoznati, kao i nalazi obdukcije. Istragu je preuzelo Tužiteljstvo BiH. 

Pretpostavlja se da je uslijed problema koji su se pojavili pokušao i sletjeti na nekadašnju pomoćnu pistu JNA. Puno je nagađanja. Star zrakoplov, kvar, priča se i o tome da je pilotu pozlilo, spominje se i srčani udar.

Svjedoci tvrde kako je zrakoplov prije pada teturao, letio nisko. Jedan iskusan pilot kazao je kako se na tu pistu može spustiti i Boeing. U Mostar su trebala doći još dva zrakoplova iz Sarajeva i Tuzle, ali nisu zbog loših vremenskih uvjeta.

Škola: Napustila su nas naša dva ponosa

Od poginulih mališana oproštajnim pismom oprostili su se i u njihovoj školi u Mostaru:

Tužne vijesti ne biraju ni mjesto, ni osobu, ni vrijeme. Ponekad dolaze očekivano, vrlo često sasvim iznenada, no gubitak dragih osoba ostavlja zauvijek dubok i bolan trag na svakome od nas.

S ogromnom tugom javljamo svim prijateljima škole kako nas je jučer napustilo dvoje naše djece, dvoje naših učenika, dvoje prijatelja, dva naša ponosa i ptića, potraživši svoje mjesto na primjerenijem mjestu za anđele.

Ovim putem izražavamo najiskreniju sućut obitelji kao i obiteljima svih nastradalih u stravičnoj nesreći koja je cijeli grad zavila u crno. Neka im Bog podari snagu da nauče živjeti s neizrecivom boli i gubitkom koji su ih zadesili.

Ovo nije zbogom jer nije konačno. Ovo je samo doviđenja jer ćemo se opet susresti, a do tada, čuvat ćemo vas u svojim mislima, molitvama i srcima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag