Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Jedan lovac u minskom polju poginuo, drugi teško ozlijeđen

SREDIŠNJA BOSNA Lovci su kod mjesta Zavidovići neoprezno ušli u označeno minsko polje postavljeno tijekom rata od 1992. do 1995. godine. U subotu oko 22 sata čula se snažna eksplozija

Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL
33 komentara

Dvojica stradalih muškaraca su lovci koji su u subotu tragali za divljači na lokalitetu Vozuće gdje su tijekom rata vođene teške borbe između pripadnika Armije BiH i vojske bosanskih Srba.

Eksplozija u minskom polju dogodila se u subotu oko 22 sata. Ozlijeđeni muškarac uspio je dozvati pomoć pa je nakon toga evakuiran i smješten u bolnicu te je operiran zbog teških ozljeda na nozi.

Z.Grizelj TRAGEDIJA U BIH Otac i sin ušli u minsko polje, dječak poginuo, otac ozlijeđen

Timovima pirotehničara trebalo je više od deset sati kako bi se kroz opasni teren probili do tijela drugog muškarca koje je ostalo ležati u minskom polju cijele noći.

Spasilački timovi mogli su samo konstatirati njegovu smrt.

Ivo Čagalj/Pixsell SPASILI GA GSS-OVCI Pratio je upute za kraći put na GPS-u i zalutao u minsko polje

Bosna i Hercegovina je više od dva desetljeća nakon rata i dalje najzagađenija država minama u Europi. Procjena Centra za uklanjanje mina (MAC) je kako je trenutačno više od tisuću četvornih kilometara njezina teritorija minski sumnjivo, što ugrožava više od pola milijuna njenih stanovnika.

Nakon rata od mina u BiH je poginulo više od 600 osoba.

Možda vas zanima i ovo:
Message