News

Komentari 2

Jedan od najvećih požara u Oregonu nakon tjedan dana i dalje se nekontrolirano širi

Jedan od najvećih požara u Oregonu nakon tjedan dana i dalje se nekontrolirano širi

Takozvani ''Bootleg Fire'', jedan od najvećih šumskih požara koji su zahvatili zapadne Sjedinjene Države, progutao je više od 241.000 hektara šume tj. uništio je područje veće od površine New Yorka

Požar na jugu američke savezne države Oregona koji se tjedan dana nekontrolirano širi, četvrti dan zaredom je prisilio vatrogasce da se povuku te je svojim opsegom postao peti najveći požar u državi u posljednjem stoljeću, priopćili su u petak šumarski djelatnici.

Takozvani ''Bootleg Fire'', jedan od najvećih šumskih požara koji su zahvatili zapadne Sjedinjene Države, progutao je više od 241.000 hektara šume tj. uništio je područje veće od površine New Yorka. 

Ironično, gusti dim koji se proteže regijom, mogao bi djelomično ublažiti učinke toplinskog vala koji se očekuje ovog vikenda na području Stjenjaka, uključujući dijelove Montane, Wyominga, Utaha i Colorada.

Požar se od 6. srpnja, kada je izbio u blizini Slapova Klamath (400 km južno od Portlanda) proširio Nacionalnom šumom Fremont-Vinema. Uzrok se još uvijek istražuje. 

Vatra je uništila najmanje 21 kuću i 54 druga objekta, priopćile su vlasti. Oregonski odjel za šumarstvo u petak je objavio da je ugroženo više od 5.000 domova, oko 3.000 više nego dan ranije.

Najčitaniji članci