Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Jedina žena vatrogasac: Spašavanje mi je bio motiv

Daniela Mornar (27), članica DVD-a Kaštela, jedina je žena vatrogasac u Hrvatskoj. U početku su je kolege sumnjičavo gledale, no sada više ne

Krešimir Žanetić
Foto: Krešimir Žanetić
2 komentara

Prije 10 godina sam samo ušla u DVD Kaštela i rekla: 'Dobar dan, evo me!’ i od tada sam dobrovoljni vatrogasac. Nitko mi iz obitelji nije bio vatrogasac, vodila me samo želja za spašavanje ljudi i imovine, rekla nam je Daniela Mornar (27) iz Kaštela prilikom vatrogasne vježbe u Makarskoj. U početku su je kolege, kako kaže, sumnjičavo gledale, a danas je to skroz druga priča.
- Ne mogu baš reći da sam ravnopravna njima, ali to je stvar i fizičke snage. Ponekad oni i sami vide da je nešto za mene preteško, a nekad i sama to kažem. Ali bila sam do sada na jako zahtjevnim zadacima i na velikim požarima. I upravo tu se vidjelo zajedništvo svih nas, jer dok okolo divlja vatra, pazimo jedni na druge - kaže Daniela.
Rijetki sugrađani znaju da je vatrogasac. Njezina obitelj, međutim, poštuje njezin izbor, ali ipak teško prihvaća ovaj angažman.
- Trenutačno sam nezaposlena. Ali spašavanje i pomaganje mi ispunjavaju dušu i zato mislim da je vrijedno svake minute, bez obzira što žene možda nikad neće na pravi način biti prihvaćene u ovom zanimanju - kaže simpatična i skromna Kaštelanka.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message