Obavijesti

News

Komentari 8

''Jedino rješenje je provesti plan restrukturiranja Uljanika''

''Jedino rješenje je provesti plan restrukturiranja Uljanika''
1

Vrijeme ne ide u prilog ovoj priči i jedino cjelovito rješenje je zapravo da što prije stupi na snagu plan restrukturiranja i ubaci kapital u Uljanik grupu, rekao je Komadina novinarima

VIDEO

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je u ponedjeljak da je jedino cjelovito rješenje problema u 3. maju da što prije stupi na snagu plan restrukturiranja Uljanika te da se ubaci kapital u Uljanik grupu, koji, u dijelu koji mu pripada, mora završiti i u 3. maju, kako bi to brodogradilište moglo nastaviti proizvodnju.

Komadina je, govoreći na redovnoj tjednoj konferenciji za novinare o stanju u Brodogradilištu 3. maj, u kojemu je štrajk nakon isplate srpanjskih plaća prekinut, ali nema materijala za nastavak proizvodnje, rekao da se ovoga tjedna očekuje sastanak Kriznog stožera za 3. maj s ministrom Darkom Horvatom. Komadina je, uz predstavnike radnika i Grada Rijeke, član Kriznog stožera za 3. maj.

Radnici strahuju za budućnost: Istražitelji DORH-a u Uljaniku
Radnici strahuju za budućnost: Istražitelji DORH-a u Uljaniku

"Očekujemo da se što prije sastane i državno Gospodarsko-socijalno vijeće te da se donesu odluke o uspostavi kriznog menadžmenta u Uljanik grupi, uključivši i 3. maj, kao i da se na razini države formira krizni stožer za opstojnost hrvatske brodogradnje. Vrijeme ne ide u prilog ovoj priči i jedino cjelovito rješenje je zapravo da što prije stupi na snagu plan restrukturiranja i ubaci kapital u Uljanik grupu, koji tada, dijelom koji mu pripada, mora završiti i u 3. maju, kako bi 3. maj mogao nastaviti proizvodnju i kako bi se mogao razmatrati izlazak 3. maja kao samostalne pravne osobe na tržištu, u smislu promjene vlasničke strukture,“ rekao je Komadina. Dodao je da u ovom trenutku ne vidi drugi scenarij, makar ih ima, ali da vjeruje da je prihvaćanje tog plana važno za opstojnost brodogradilišta.

Na upit je li mu kao strateški partner prihvatljiv Danko Končar, Komadina je odgovorio je da to ne ovisi o njemu nego o državi, jer plan restrukturiranja predviđa uključivanje strateškog partnera te da su Uprava i Skupština Uljanika odlučili da će to biti Končar.

Uljanikovi kupci otkazali četiri broda: Ne mogu ih isporučiti
Uljanikovi kupci otkazali četiri broda: Ne mogu ih isporučiti

„Hoće li on biti i ostati ovih dana, čujemo razne priče da može, a ne mora, tako da očekujemo od njih da to riješe, također u sklopu plana restrukturiranja“, kazao je.

Komadina je u nastavku poželio svim učenicima sretan i uspješan početak nove školske godine te je istaknuo da su tijekom ljeta obavljeni investicijski zahvati na brojnim školskim objektima. Do kraja  mjeseca bit će gotova energetska obnova Područne škole Barbat, a za mjesec dana privest će se kraju radovi na školama Čavle i Punat. Očekuje se otvaranje nove školska dvorane u Hreljinu, kao i dva odjela za učenike s teškoćama u razvoju na otoku Krku.  

'Želim da DORH provjeri sve odnose između Pule i Uljanika'
'Želim da DORH provjeri sve odnose između Pule i Uljanika'

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov je izvijestila da je na Kvarneru u prvih osam mjeseci ove godine boravilo 2 posto više turista u odnosu na isto razdoblje lani, a ostvarili su i 2 posto više noćenja. Predsezona je , prema broju noćenja, bila 8 posto bolja nego lani, a glavna sezona, tj. srpanj i kolovoz su bili na razini prošle godine.

Najveći turistički promet imao je otok Krk, 36,8 posto ukupnog prometa na Kvarneru, a na tom otoku je boravilo 4 posto više turista, s 3 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje lani. Najviše je bilo gostiju iz Njemačke, koji su ostvarili oko 30 posto noćenja,  zatim Slovenije, Austrije i Italije. Najviše je noćenja (52 posto) ostvareno u privatnom smještaju, zatim u hotelima (21 posto) i u kampovima (25 posto).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca