Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jedinstvene sestrice: Njih dvije su blizanke, a jedna ima Downa

Velika Britanija: Nicola i Todd Bailey su ponosni roditelji blizanki Harper i Quinn. Kažu da su im liječnici rekli da im je žao nakon što se saznalo da Harper ima genetski poremećaj. No oni kažu da im je obitelj savršena

376633640
Foto: Profimedia
10 komentara

Nicola i Todd Bailey iz Sheffielda su roditelji blizanki od kojih jedna ima Downov sindrom. Šanse da se tako nešto dogodi su bile jedna na milijun.

Par ima sina Lucasa (4) i kaže da je njihova obitelj unikatna i da ju ne bi mijenjali za ništa na svijetu. Roditelji nisu znali da se će Harper imati genetski poremećaj sve dok se djevojčica nije rodila. 

376633629 | Autor: Profimedia Foto: Profimedia
- Liječnici su mi se ispričali kada su mi rekli da Harper ima Downom sindrom. No mi mislimo da to nije nešto zbog čega bi nam se netko trebao ispričavati. Obje djevojčice su savršene i ne bih mijenjali za ništa na svijetu - kaže Nicola (32) koja radi kao medicinska sestra. 

-  Harper je Harper, a Quinn je Quinn, one nisu iste i ne pokušavam ih uspoređivati. Ne vidim da je Harper na bilo koji način drugačija od moje ostale djece - kaže majka. Dodaje kako joj nije uvijek lako jer ljudi često bulje u Harper. 

- Bili smo jako sretni kada su nam rekli da sam trudna. Kasnije su nam rekli da ćemo dobiti blizanke. Sve pretrage su bile u redu, a ja se nisam uzbuđivala što mi je zlo i što sam se debljala brže nego u prethodnoj trudnoći. Rodila sam 15. veljače. Harper nisam niti vidjela jer su odmah s njoj odjurili. Quinn se rodila nekoliko minuta kasnije. I nju su odnijeli kako bi bila sa sestrom. Nakon pola sata liječnici su nam rekli da sumnjaju da Harper ima Downov sindrom. Otkrili su joj i rupu na srcu što djeca s tim sindromom često imaju i morat će na operaciju kada bude imala šest godina. Harper slabo jede i moram ju i dalje hraniti svaka dva sata - kaže Nicola. 

- Volim ih odijevati u istu odjeću, a iako nisu iste imaju gotovo iste noseve i usta. Veza koju blizanci imaju je neopisivo jaka i jedva čekam da vidim kako će se ona dalje razvijati - kaže ponosna majka, piše Daily Mail. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message