Obavijesti

Promo sadržaj

Jeste li spremni biti konkurentni 2020.?

Jeste li spremni biti konkurentni  2020.?
2

Spretnosti (znanja + vještine) obično zajedno nazivamo kompetencijama koje su ključne da netko u organizaciji može učinkovito i uspješno obavljati određeni posao ili zadatak

35 % postojećih znanja, spretnosti i vještina koje danas smatramo važnima, do 2020. godine će se promijeniti. Jeste li se ikada pitali imate li ključna znanja kako biste bili konkurentni na tržištu rada 2020. godine?

U istraživanju koje su na DOBA Fakultetu proveli u šest zemalja (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Turska), identificirali su sljedeće ključne kompetencije zahtijevane od strane poslodavaca:

1. vještina rješavanja problema 

2. organizacijske sposobnosti

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

3. sposobnost usredotočivanja na klijenta 

4. upravljanje temama, rizicima i kriznim komuniciranjem 

5. kreativno i kritično razmišljanje 

6. uporaba digitalnih/društvenih medija 


Kompetencije se ne razlikuju puno od onih u izvještaju istraživanja Svjetskog gospodarskog foruma 2016., »Future of Jobs.«

Učimo svakog dana, tako na radnom mjestu kao i u privatnom životu. Ukoliko ste toga svjesni, puno će vam biti lakše u svim područjima života. Ukoliko znate da su nova znanja ona koja će vam život učiniti lakšim, na DOBA Fakultetu vam mogu pomoći.

Što mogu za vas učiniti na DOBA Fakultetu? 

Kod njih studenti u prosjeku pripreme 7 praktičkih zadataka u godini studija, tako da je rješavanje problema tijekom studija na DOBA Fakultetu nešto uobičajeno. Online studiranje zahtjeva posebnu organizaciju rada i svog života – veći dio njihovih studenata je zaposlenih, neki od njih već imaju i obitelj. Digitalna pismenost je dio online studiranja gdje se komunicira isključivo online u virtualnom amfiteatru na dnevnoj razini – s predavačima, online mentorima, drugim studentima, menadžerima programa, tehničkom podrškom, …

Predavači na DOBA Fakultetu nisu teoretičari, već su praktičari koji od studenata zahtijevaju kritično i kreativno razmišljanje, aktivan i kontinuirani rad u timskom duhu. Ne vjerujete da to postoji? Kvaliteta studija uvijek se mjeri po diplomantima. 

Brine vas online diploma? Zbog ravnopravnosti oba načina studiranja, na vašoj Europskoj diplomi ne piše da ste studirali online. A osim toga jedini su fakultet sa međunarodnom akreditacijom kvalitete online studiranja u jugoistočnoj Europi. 


Želite li nas bolje upoznati?

Na raspolaganju vam je osobno savjetovanje naše menadžerice za Hrvatsko tržište Nuše Lazar koja je u Zagrebu u utorak, 30. siječnja te također utorak, 6. veljača 2018. Molim vas da se na savjetovanje prijavite putem maila nusa.lazar@doba.hr.

Ukoliko vam je udobnije na poslu ili kućnoj atmosferi, pridružite nam se na online prezentaciji uživo:

• u srijedu, 7. veljače 2018., u 19.00 sati. Prijava je dostupna ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince
REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj