Obavijesti

News

Jezici su poslodavcima uvijek in: Upišite tečaj ili učite on-line

Jezici su poslodavcima uvijek in: Upišite tečaj ili učite on-line
1

Kod izbora jezika koji ćete učiti, uzmite u obzir različite faktore, poput branše u kojoj želite raditi ili radnog mjesta te pozicije do koje želite napredovati u budućoj firmi

VIDEO

Na popis najvažnijih vještina koje se cijene u svijetu rada, mreža LinkedIn uvrstila je poznavanje stranih jezika. Zanimljivo je primjetiti da bi čak i vodeće svjetsko gospodarstvo, američko, moglo imati problem zbog toga što samo 18 posto stanovništva govori neki drugi jezik osim engleskog. Vijeće Europe je kao jedan od svojih minimalnih programskih ciljeva proglasilo trojezičnost, što znači da bi svaki građanin Europe trebao aktivno vladati, osim svojim materinjim, sa najmanje dva strana jezika. To dovoljno govori o važnosti učenja što više jezika.

Koji jezici su potrebni za posao koji želite raditi?

Kod izbora jezika koji ćete učiti, uzmite u obzir različite faktore, poput branše u kojoj želite raditi ili radnog mjesta te pozicije do koje želite doći u budućoj firmi. Pored engleskog kao najpopularnijeg jezika, pogotovo u poslovnom svijetu, njemački je također sve traženiji i sve poželjniji te je nerijetko sastavni dio uvjeta poslova koji se traže.

Učenje jezika ima niz prednosti koje nam znatno mogu obogatiti život i iskustva. Znanje stranog jezika otvara potpuno nove dimenzije učenja, pomaže razumijevanju vlastitog jezika i doprinosi cjelokupnom obrazovnom uspjehu i razvoju inteligencije osobe. Istraživanja su pokazala da učenje stranog jezika obogaćuje, razvija i nadograđuje opće znanje pojedinca i postojeće kognitivne strukture.

Za opstanak u poslovnom svijetu današnjice neizostavno je znanje stranih jezika. Znanje jezika povećava Vam mogućnost zapošljavanja u stranoj ali i vlastitoj zemlji, omogućava stvaranje mreže poslovnih kontakata i na taj način otvara vrata poslovnim suradnjama i ekonomskom prosperitetu. 

Osim što poboljšava izglede za zapošljavanje i napredovanju u karijeri nakon škole, potiče se vještina apstraktnog mišljenja i planiranja. Znanjem stranog jezika razvijate svoje samopoštovanje, stječete nove poglede na svijet, te razvijate i jačate svoju osobnost. 

Dopisivanje na internetskim portalima ili stranim forumima može poslužiti kao nepresušan izvor za usavršavanje znanja ili mjesto za druženje. Također, učenje jezika u studentskoj dobi nije toliko naporno kao u ono školskoj kada ste opterećeni mnogim predmetima koji vas ne zanimaju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Studenti privatnih studija: Mi praksu imamo od prve godine
KOJI FAKS ODABRATI

Studenti privatnih studija: Mi praksu imamo od prve godine

Jasno je kako su prednosti privatnih studija višestruke, a ovo su one koje predavači i studenti neprestano ističu. Povezanost sa svijetom rada, više vremena za konzultacije s predavačima, učionice budućnosti...

Privatni studiji drže se jednog zakona: Nitko neće na burzu!
DRŽAVNI ILI PRIVATNI STUDIJ?

Privatni studiji drže se jednog zakona: Nitko neće na burzu!

Istraživanje EduCentra pokazalo je kako bi 40 posto ispitanika rado upisalo privatni fakultet kada bi im to dopuštale mogućnosti. Shvaćajući koliko je ulaganje u obrazovanje bitna stavka sve češće biraju privatno obrazovanje...
10 super savjeta stručnjaka: Kako najlakše odabrati studij?
ODABIR KARIJERE

10 super savjeta stručnjaka: Kako najlakše odabrati studij?

Koje vještine danas najviše traže poslodavci i kako se lakše možete prodati na tržištu rada? Stručnjaci za profesionalno usmjeravanje donose ključne savjete kako odabrati studij i buduću karijeru