Obavijesti

News

Komentari 125

Jeziva snimka: Sirene diljem Aljaske nakon potresa, pogledajte kako trese na 8,2

Jeziva snimka: Sirene diljem Aljaske nakon potresa, pogledajte kako trese na 8,2

Potres se dogodio 91 km jugoistočno od grada Perryville, naveo je USGS. Perryville se nalazi oko 800 km od Anchoragea, najvećeg grada na Aljasci

VIDEO

Jeziva snimka iz grada Kodiaka na Aljasci širi se društvenim mrežama. Upaljene su sirene koje stanovnike upozoravaju na opasnost od tsunamija i pozivaju na evakuaciju.

Snažan potres magnitude 8,2 prema prvim mjerenjima pogodio je Aljasku. Epicentar je bio na dubini od 47 km u Pacifiku i udaljen 91 kilometar istočno od grada Perryvillea.

Splićanin Antoni je na Aljasci u gradu Anchorage te nam javlja da on nije osjetio potres.

- Moji prijatelji i ja nismo osjetili potres, no došle su nam poruke na mobitel da budemo u pripravnosti. Neki susjedi su pokupili djecu i pobjegli. Mi pratimo vijesti i čekamo, nemamo što drugo - kaže Antoni koji je trenutno tamo na programu kulturne razmjene Work and Travel.

Američki sustav upozorenja na tsunami, koji navodi da je potres imao magnitudu 8,1, izdao je upozorenje na tsunami za područje američkog pacifičkog teritorija Guama i Sjeverno Marijansko otočje. 

Europsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) ocijenio je da je potres bio magnitude 8,0 i da se dogodio na dubini od 10 kilometara.

Potres se dogodio 91 km jugoistočno od grada Perryville, naveo je USGS. Perryville se nalazi oko 800 km od Anchoragea, najvećeg grada na Aljasci.

U listopadu 2020. upozorenje na tsunami aktivirano je nakon potresa magnitude 7,5 kod obale ove američke države, no nije primijećen nikakav fenomen velikih razmjera. Potres nije izazvao žrtve niti veće štete u vrlo izoliranom i rijetko naseljenom području.

Aljaska je dio Pacifičkog vatrenog prstena, vrlo aktivnog područja za potres, koje se proteže od Aljaškog zaljeva do ruskog poluotoka Kamčatke.

U ožujku 1964. potres magnitude 9,2, najjači ikad zabilježen u Sjedinjenim Državama i svijetu, pogodio je područje Anchoragea. Trajalo je nekoliko minuta i izazvalo je razorni plimni val koji je pogodio američku zapadnu obalu, pri čemu je smrtno stradalo više od 250 ljudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa