Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
41 komentara

Jobsova bruka: iPhone se nije htio spojiti na internet

Steve Jobs je rekao da je telefon najveći skok otkad su predstavili prvu verziju iPhonea, ali u dvorani ipak nije mogao prikazati sve prednosti

AFP
Video: AFP
41 komentara

Šef Applea Steve Jobs predstavio je u ponedjeljak u San Franciscu nasljednika najpopularnijeg telefona na svijetu. Za njega je rekao da je najveći skok otkad su predstavili prvu verziju iPhonea. No, usred prezentacije, koje su inače savršeno organizirane do najmanjeg detalja, Jobsu se smračilo pred očima. Pokušavajući pokazati kako se na novom ekranu prikazuje tekst na internetskim stranicama, iPhone se odbio spojiti na Wi-Fi mrežu u dvorani. Nekoliko trenutaka je pokušavao naći vezu, no bez uspjega.
- Izgleda da vam neću moći sve pokazati danas - rekao je Jobs i dodao da ima nekih slika za pokazati. Pokušao se opet spojiti, no nije bilo mreže. Kasnije je rekao da je u dvorani bilo 570 veza koje su ometale prezentaciju.
S 9,4 milimetra iPhone 4 je jedan od najtanjih 'pametnih' telefona, a u odnosu na iPhone 3GS ima oko 100 novih detalja koji će ga učiniti još popularnijim. Ekran ima četiri puta bolju rezoluciju, a ugradili su i kameru od 5 megapiksela koja snima u HD rezoluciji. Jobs je rekao da je ekran na novom telefonu toliko dobar da će postaviti standarde za sljedećih sedam godina. U telefon su ugradili i program za obradu snimnjenog HD videa, a cijeli sustav pogoni A4 procesor, koji se ugrađuje i u iPad. Jobs je objasnio i da je metalni obrub telefona u stvari njegova antena.
Rekao je 'zaustavite me ako ste ovo vidjeli' šaleći se na račun objavljenih slika prototipa i rekao da u njihovom telefonu ima puno više stvari.
Telefon će u prodaji biti od 24. lipnja u Velikoj Britaniji, Japanu, Francuskoj, Njemačkoj i SAD-u. Cijene će mu biti od 200 dolara za model s 16 GB memorije i 300 dolara za verziju od 32 GB. Od predstavljanja prvog iPhonea 2007., Apple je prodao 50 milijuna telefona u cijelom svijetu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message