News

Komentari 18

Joe Biden krši praksu i Trumpu uskraćuje obavještajne brifinge

Joe Biden krši praksu i Trumpu uskraćuje obavještajne brifinge

Američki predsjednik Joe Biden ne želi svome prethodniku Donaldu Trumpu nastaviti davati pristup povjerljivim obavještajnim podacima, kao što je to inače praksa, rekao je u intervju za CBS

Trump je pokazao "nestabilno ponašanje" te bi mogao u javnost izići s povjerljivim podacima, rekao je Biden u intervjuu za CBS-u koji je objavljen u petak navečer po američkom vremenu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Biden nije želio spekulirati o tome što bi se moglo dogoditi, no rekao je da Trump jednostavno više ne treba te podatke. Predsjednik je naglasio da njegova procjena nije povezana s Trumpovim poticanjem svojih pristaša da nasilno upadnu u Kapitol početkom siječnja.

- Koja je vrijednost toga da mu dajem obavještajne podatke, koji bi učinak od toga svega mogao imati, osim toga da bi se mogao poskliznuti i nešto reći - zapitao se Biden. 

Njegov cijeli intervju u CBS-u trebao bi se prikazati u nedjelju prije Super Bowla. 

Bivši američki predsjednici uglavnom nastavljaju dijeliti obavještajne podatke, no prije nego što ih Trump može dobiti, Biden se mora s time složiti. Kritičari su optužili Trumpa da je nekoliko puta tijekom svoga mandata otkrivao povjerljive podatke.

Prema napisima američkih medija, pokazao je malo interesa prema brifinzima obavještajnih agencija tijekom mandata, a Biden ih čita na dnevnoj bazi.

Najčitaniji članci