Joe Biden pisao Plenkoviću: 'Hrvatska je pod vašim vodstvom doživjela napredak...' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 13

Joe Biden pisao Plenkoviću: 'Hrvatska je pod vašim vodstvom doživjela napredak...'

Joe Biden pisao Plenkoviću: 'Hrvatska je pod vašim vodstvom doživjela napredak...'

Osim što su čestitali na ostvarenom rezultatu na izborima, navode "SAD i Hrvatska obvezuje naša predanost demokratskim vrijednostima i europskoj sigurnosti. Pod vašim vodstvom Hrvatska je blizak saveznik i važan partner"

VIDEO

Joe Biden, američki predsjednik, u pismu je čestitao predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na pobjedi na parlamentarnim izborima i naglasio da takav rezultat pokazuje povjerenje građana koje uživa Plenković.

- Iskrene čestitke premijeru Andreju Plenkoviću na njegovom ponovnom izboru. Pismo predsjednika Bidena naglašava naše trajno prijateljstvo i zajedničku viziju. Zajedno gradimo svjetliju, prosperitetniju budućnost za obje nacije - stoji u objavi na platformi X.

Osim što su čestitali na ostvarenom rezultatu na izborima, navode "SAD i Hrvatska obvezuje naša predanost demokratskim vrijednostima i europskoj sigurnosti. Pod vašim vodstvom Hrvatska je blizak saveznik i važan partner".

- Želim vam zahvaliti na vašem vodstvu u modernizaciji obrane, što će osigurati da će Hrvatska nastaviti davati kritične doprinose Savezu u budućnosti. Vodstvo Hrvatske u rješavanju europske energetske sigurnosti i diverzifikacije također je impresivno. Vaši napori da proširite terminal za ukapljeni prirodni plin Krk i razvijete obnovljive izvore isplatit će se ne samo Hrvatskoj nego i vašim susjedima - stoji u pismu.

VIDEO Biden se 'smrznuo' u dvorištu Bijele kuće. Kasnije se mučio i s izgovorom riječi...
VIDEO Biden se 'smrznuo' u dvorištu Bijele kuće.  Kasnije se mučio i s izgovorom riječi...

- Hrvatska je pod vašim vodstvom doživjela golem napredak, a siguran sam da će napredovati i u vašem trećem mandatu. Radujem se suradnji s vama na izgradnji uspjeha i daljnjem produbljivanju našeg strateškog partnerstva - zaključuju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

Globalni IT raspad: Kvarovi pogodili i Hrvatsku. MORH i Oružane snage nemaju problem
IZ MINUTE U MINUTU

Globalni IT raspad: Kvarovi pogodili i Hrvatsku. MORH i Oružane snage nemaju problem

Brojne kompanije diljem svijeta, uključujući zračne luke, banke, medijske kuće i zrakoplovne tvrtke prijavljuju tehnološki kvar zbog kojih im ne rade računala, a brojne usluge su im obustavljene
Tragedija kraj Požege: Na bazenima se utopio dječak (13)
TUGA U SLAVONIJI

Tragedija kraj Požege: Na bazenima se utopio dječak (13)

Iz policije su kratko izvijestili javnost o nesreći te dodali kako slijedi detaljan očevid. Više informacija o uzrocima nisu mogli iznijeti