Obavijesti

News

Komentari 5

Johnson ne misli dati ostavku: 'Ja ću isporučiti Brexit 31. 10.'

Johnson ne misli dati ostavku: 'Ja ću isporučiti Brexit 31. 10.'
1

Johnson je ponovno odbio objasniti kako planira zaobići zakon, kojim mora tražiti odgodu, i istodobno ispuniti svoje obećanje o Brexitu

Britanski premijer Boris Johnson izjavio je u nedjelju da će ostati na toj dužnosti čak ako i ne uspije osigurati izlazak Britanije iz EU-a sa sporazumom, istaknuvši kako jedino njegova konzervativna vlada može provesti Brexit 31. listopada bez obzira na sve.

Johnson je rekao da će izvesti Britaniju iz Europske unije sa ili bez sporazuma usprkos tome što je parlament usvojio zakon koji zahtijeva od premijera da zatraži produženje roka za Brexit u slučaju da ne postigne sporazum. On je izjavio da će radije biti "mrtav u jarku" nego tražiti odgodu.

Pokretanje videa ...

On ne namjerava podnijeti ostavku kako bi izbjegao traženje odgode Brexita. 

Na pitanje novinara BBC-ja hoće li podnijeti ostavku kako ne bi morao tražiti odgodu, Johnson je izjavio: "Ne, je sam preuzeo vodstvo stranke i svoje zemlje u teškim vremenima i nastavit ću to činiti. Smatram da je to moja odgovornost". 

Johnson je ponovno odbio objasniti kako planira zaobići zakon, kojim mora tražiti odgodu, i istodobno ispuniti svoje obećanje o Brexitu produbljujući neizvjesnost za najveći britanski trgovinski i politički zaokret u više od 40 godina.

- "Ljudi osjećaju da se ova zemlja približava važnom trenutku izbora i trebamo se primiti posla i isporučiti Brexit 31. listopada... Ja ću to napraviti - kazao je za BBC.  

'Suspenzija parlamenta Borisa Johnsona nije bila zakonita!'
'Suspenzija parlamenta Borisa Johnsona nije bila zakonita!'

Oporbena Laburistička stranka mora osigurati da se izbjegne rizik od izlaska Britanije iz EU-a bez sporazuma prije nego razmotri bilo kakva plan za rušenje premijera Johnsona, izjavila je u nedjelju glasnogovornica laburista za obrazovanje Angela Rayner.

Upitana tijekom intervjua za televiziju BBC planiraju li laburisti pozvati na izglasavanje nepovjerenja Johnsonu, Rayner je rekla kako žele "osigurati da izlazak bez sporazuma nije na stolu prije nego što nešto učinimo".