Obavijesti

News

Komentari 36

Jokić i Esih pristali su biti u Kolindinoj privremenoj vladi

Jokić i Esih pristali su biti u Kolindinoj privremenoj vladi

Predsjednica je nakon parlamentarnih izbora obavila pet krugova konzultacija o formiranju nove vlade. U slučaju neuspjeha mogla je imenovati nestranačku, privremenu vladu.

VIDEO

Nakon što je Boris Jokić potvrdio da mu je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ponudila privremeno mjesto ministra znanosti i obrazovanja, otkriveno je tko je sve još te 2015. pristao biti ministar u privremenoj vladi.

Predsjednica je nakon parlamentarnih izbora obavila pet krugova konzultacija o formiranju nove vlade, a u sklopu tog procesa razgovarala je i s brojnim pojedincima kako bi u slučaju neuspjeha mogla imenovati nestranačku, privremenu vladu.

Tako Jutarnji piše da je premijer i ministar gospodarstva trebao biti predsjednik Uprave Croatia Osiguranja, Damir Vanđelić. Mate Granić trebao je biti ministar vanjskih poslova, a sadašnja predstojnica Ureda predsjednice Anamarija Kirinić trebala je biti ministrica unutarnjih poslova.

PIXSELL

Zdravko Marić trebao je biti ministar financija, a to je mjesto je i dobio u Oreškovićevoj vladi. Predsjednica je ministarstvo socijalne skrbi namijenila tadašnjoj izaslanici predsjednice na Bleiburgu Bruni Esih. Predstojniku Klinike za kirurgiju na KBC-u Sestara Milosrdnica Mariju Zovki trebalo je pripasti ministarstvo zdravstva.

Ministarstvo obrane trebalo je pripasti savjetniku Uprave u tvrtki MSAN, Nikoli Brzici, a Ljuljana Levatić-Uskoković, inače odvjetnica iz Varaždina, trebala je biti ministrica pravosuđa. Profesorica na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, Danijela Mihalić Gračan, u privremenoj vladi bila bi ministrica turizma.

Savjetnik predsjednice za unutarnju politiku Mate Radeljić trebao je biti ministar uprave, a SDP-ov veteran Davorko Vidović trebao je biti ministar rada i mirovinskog sustava.

Privremena ministrica regionalnog razvoja i fondova EU pristala je biti Nataša Mikuš Žigman, inače tajnica u Ministarstvu gospodarstva, a nekadašnji državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Miroslav Božić je trebao biti privremeni ministar upravo za taj resor. Ministrica prometa trebala je biti Jadranka Juriša, direktorica gospodarsko-interesnog udruženja Hrvatski cestar. Ministarstvo znanosti i obrazovanju pripalo bi Borisu Jokiću, nekadašnjem voditelju Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme.

Predsjednica je htjela da njezina Vlada bude manja i ima 15 resora, ali je imala zakonsko ograničenje i da se takva Vlada sastavila morala bi imati jednak broj ministarstava kao i tadašnja vlada Zorana Milanovića, piše Jutarnji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić