News

Komentari 27

Joras bi u Europski parlament: Želi da Slovenija napusti Uniju

Joras bi u Europski parlament: Želi da Slovenija napusti Uniju

Samoprozvani 'bojovnik za slovensku južnu granicu' kandidirao se na listi Ujedinjene Slovenije, ekstremno desničarske stranke, čiji je predsjednik Andrej Šiško poznat kao osnivač paravojne skupine

Europska unija, kakva je sada, trijumf je nekih kvazielita i korporacija koje rade protiv ljudi, rekao je slovenski političar Anderej Siško.

Predsjednik ekstremno desničarske političke stranke Ujedinjena Slovenija poznat je kao osnivač paravojne skupine 'Štajerska straža', zbog čijeg je djelovanja služio i zatvorsku kaznu.

Siškova stranka predala je kandidaturu za Europski parlament, prenosi RTV Slovenije. Umjesto osam, predali su samo tri kandidature pa se tako uz Siška i potpredsjednicu stranke Anicu Bidar na listi našao i provokator Joško Joras.

Samoprozvani 'bojovnik za slovensku južnu granicu' morat će prijeći pravu, državnu granicu kako bi na izborima glasao za sebe.

Jer, njegova kuća u Plovaniji, prema odluci Arbitražnog suda u Haagu, nalazi se u Hrvatskoj, a ne u Sloveniji, s čime se Joras nikako ne želi pomiriti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjećamo, kako ga Slovenci ne žele priključiti na Rižanski vodovod, koji, usput rečeno, kupuje vodu od Istarskog vodovoda, Joras u kući nema vode već u automatu ispred nje kupuje flaširanu slovensku vodu, plaćajući bocu čak 1 euro.

Iako je mala vjerojatnost da će ući u Europski parlament (jer je Ujedinjena Slovenija zapravo marginalizirana stranka), bilo bi zanimljivo vidjeti bi li se i u Bruxellesu i Strasbourgu bavio provokacijama, pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da se protivi Uniji.

Slovensko Državno izborno povjerenstvo (još uvijek) nije objavilo adrese kandidata, no Jorasu su vjerojatno napisali kako živi u dijaspori, točnije u Republici Hrvatskoj.

Najbolja stvar od svega je što se 'bojovnik za slovensku južnu granicu' sada i javno bori za izlazak Slovenije iz Unije. A kada bi Slovenija izašla iz EU, njemu to ništa ne bi značilo kad, tako-ionako, živi u Hrvatskoj. Dapače, možda mu za putovanje u domovinu više  ne bi bila potrebna osobna, nego bi trebao - putovnicu. 

Najčitaniji članci