Obavijesti

News

Komentari 6

Još će danas i sutra biti vruće, sljedeći tjedan stiže zahlađenje

Još će danas i sutra biti vruće, sljedeći tjedan stiže zahlađenje
1

Danas će u većini Hrvatske biti pretežno sunčano pa i vruće, a poslijepodne se u Istri, unutrašnjosti Dalmacije i gorskim krajevima očekuju pljuskovi s grmljavinom, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

VIDEO

Najviše dnevne temperature danas će se kretati između 28 i 31, a na Jadranu od 31 do 34 stupnjeva Celzijusovih. 

Sutra će, javlja HRT, na istoku biti sunčanije i toplije nego danas. Vjetar će biti većinom slab, najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 18°C, a najviša dnevna između 29 i 31°C. 

U središnjim će pak krajevima biti pretežno sunčano, sredinom dana i poslijepodne s malom do umjerenom naoblakom. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Temperatura zraka slična kao na istoku.

U gorskim krajevima ujutro se očekuje kratkotrajna magla, a tijekom dana uz umjeren razvoj oblaka ponegdje može biti kratkotrajnih pljuskova.

Na sjevernom će Jadranu biti pretežno sunčano i vruće. Uz obalu će ujutro puhati slaba do umjerena, podno Velebita i jaka bura, a tijekom dana sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 13 do 17°C, uz obalu između 20 i 24°C, a najviša dnevna od 25 do 29°C, na moru između 30 i 33°C.

U Dalmaciji će biti većinom sunčano i vruće s jutarnjim temperaturama zraka od 20 do 24°c, a najviša će dnevna temperatura biti između 30 i 34°C. U unutrašnjosti Dalmacije sredinom bi dana moglo biti lokalnih pljuskova i grmljavine.

Slično se vrijeme očekuje i na južnom Jadranu. 

U subotu će u unutrašnjosti biti većinom sunčano i vruće, a u nedjelju promjenjivo, povremeno s pljuskovima i grmljavinom. U ponedjeljak će biti još svježije, a malo bi kiše moglo pasti u gorskim krajevima i u unutrašnjosti Dalmacije. 

U subotu će na Jadranu i dalje biti sunčano i vruće. U nedjelju će na sjevernom Jadranu biti promjenjivo i manje vruće, ponegdje uz pljuskove i grmljavinu. u Dalmaciji će i dalje pretežno biti sunčano i suho. U ponedjeljak sunčano, uz mogućnost kiše na sjeveru i jugu. 

Pod temperatura očekuje se u utorak koje će na kopnu i na sjevernom Jadranu pasti na oko 20°C. U Dalmaciji će ostati vrlo toplo, ali manje vruće, s temperaturama malo ispod 30°C. 

- Iako do tad još ima vremena, te je prognoza za to razdoblje podložna promjenama, prvi izgledi za idući tjedan kažu nam da će on biti nešto umjereniji po vrućini odnosno ugodniji i podnošljiviji. Uz to, ponovno će se javljati povremeni pljuskovi, češći na kopnu, no u utorak su mogući i na Jadranu, i to ne samo sjevernom, već i u Dalmaciji. Naravno, to će biti kratkog vijeka, pa će već od srijede ponovno dominirati sunce, predviđa RTL-ov meteorolog Nikola Vikić Topić

Pogledajte zašto je sunce ljekovito, ali i kako se od njega zaštititi. 

Pokretanje videa...

01:15
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa