Obavijesti

News

Komentari 7

Još danas uživajte u suncu jer sutra će nam trebati kišobrani

Još danas uživajte u suncu jer sutra će nam trebati kišobrani
1

U utorak još u kopnenom području pretežno sunčano, a više će oblaka biti ponajprije u gorju. Od srijede će uz promjenljivu naoblaku mjestimice biti kiše, moguće i u obliku pljuskova

VIDEO

Još danas možemo uživati u suncu, a sutra stiže promjena, najavljuju HRT-ovi meteorolozi Dunja Plačko Vršnak i Zoran Vakula

Nakon sunčanog, dijelom i vedrog te relativno toplog vikenda, a i iznadprosječno toplog ožujka, u Dubrovniku čak i rekordnog, gotovo diljem Hrvatske s manjkom oborine prognoza koja slijedi nekome će možda djelovati kao prvotravanjska šala. Ali nije! 

U ponedjeljak će još u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti sunčano, poslijepodne prolazno uz umjerenu naoblaku, te povremeno umjeren sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura između 1 i 4 °C, a najviša dnevna od 20 do 22 °C.

Oni žele zimsko, a mi ljetno: U Sloveniji ćemo pomicati sat?
Oni žele zimsko, a mi ljetno: U Sloveniji ćemo pomicati sat?

I u središnjoj će Hrvatskoj biti pretežno sunčano, poslijepodne uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Danju ugodno toplo uz temperaturu između 18 i 21 °C.

Vjerojatnost za mraz postoji uglavnom po kotlinama gorskih krajeva, gdje će prevladavati sunčano, uz najvišu dnevnu temperaturu oko 18 °C. Na sjevernom Jadranu također pretežno sunčano, a najviša dnevna temperatura od 19 do 22 °C. Uz obalu će puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura, prema otvorenom od sredine dana sjeverozapadni vjetar. More malo do umjereno valovito.

Ujutro će slabe do umjerene bure biti i uz obalu srednjeg i južnog Jadrana, a tijekom sunčanog dana vjetar će okrenuti na zapadni i jugozapadni, prema otvorenome i sjeverozapadni. Poslijepodnevna temperatura od 20 do čak oko 24 °C u unutrašnjosti Dalmacije."

Reuters

Od utorka oblačnije, uz sve češću kišu, na moru jugo, manje toplo...

U utorak još u kopnenom području pretežno sunčano, a više će oblaka biti ponajprije u gorju, gdje može pasti i koja kap kiše. Od srijede će uz promjenljivu naoblaku mjestimice biti kiše, moguće i u obliku pljuskova, a najmanja vjerojatnost za kišu je na istoku zemlje. Jutra će biti toplija, a dnevna temperatura u postupnom padu.

Na Jadranu u utorak postupno sve više oblaka, a od srijede će kiša biti česta, lokalno moguće i u obliku obilnijih pljuskova. U utorak će bura okrenuti na jugo, koje će postupno jačati na umjereno i jako, u četvrtak, osobito u Dalmaciji vjerojatno i olujno. U petak se očekuje slabljenje juga. Dnevna temperatura zraka bit će u manjem padu, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak iz DHMZ-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.