Obavijesti

News

Komentari 197

Još je i gori od Bandića, nikad ga nije iznevjerio, kao ni HDZ

Još je i gori od  Bandića, nikad ga nije iznevjerio, kao ni HDZ
2

KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA Davor Filipović je podržao proračun Milana Bandića i nikad nije iznevjerio HDZ. Kad prođu izbori, to će naplatiti

VIDEO

Prije deset dana odgovor na pitanje tko je Davor Filipović, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, znali su samo rijetki. Sad ga znaju svi. Odgovor, po prilici, glasi: “To je onaj koji ne zna ćirilicu”.

Nešto šira verzija odgovora glasi: “On ne sluša Balaševića, od njegovih pjesama zna samo Baneta”. Ta je pjesma prikladna i za citat o Filipoviću, jer jedan njezin stih kaže ovako: “Još u školi je ručicu dizao vješto/i već se znalo da postat će nešto (o već se znalo/da postat će netko, k’o Bog)”.

O Filipoviću protekli se vikend raspravljalo više nego i o jednom drugom kandidatu za gradonačelnika HDZ-a. Dopunske informacije o njemu govore da je rođen u Sarajevu, olimpijske 1984. Obitelj u ratu je otišla u izbjeglištvo pa je mali Davor u Promajni kraj Makarske završio treći i četvrti razred.

HDZ-ov kandidat za Zagreb: 'Ćirilica u Ilici za Balaševića? Treba koristiti službeno pismo'
HDZ-ov kandidat za Zagreb: 'Ćirilica u Ilici za Balaševića? Treba koristiti službeno pismo'

U peti i šesti razred išao je u Makarskoj, a sedmi i osmi u Splitu, gdje je igrao košarku za KK Split. Tako je dobio sportsku stipendiju te otišao igrati košarku i studirati na Fairleigh Dickinson University u New Jerseyju.

“Igrajući u najjačem rangu američke sveučilišne košarke od 2002. do 2004. uspješno sam studirao Business Management”, napisao je u biografiji.

Doktorirao je s 26 godina. Upućeni smatraju da je Filipović u utrku za gradonačelnika poslan kao “zec”, kako bi prikrio činjenicu da je pravi kandidat HDZ-a Milan Bandić.

Njegova zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj ima jednu važnu ruku u tankoj Plenkovićevoj saborskoj većini (može se reći da Vlada ovisi o Bandiću, odnosno da je drži u šaci), dok zagrebački gradonačelnik u gradu zapošljava desetine hadezeovaca na važnim i unosnim poslovima.

Filipović: 'To kako Milan Bandić upravlja gradom i kako ja vidim grad su dva različita svijeta'
Filipović: 'To kako Milan Bandić  upravlja gradom i kako ja vidim grad su dva različita svijeta'

Filipović je podržao četiri Bandićeva proračuna, zaduženje Grada i Holdinga, zaduženje za žičaru, pročistač voda i Blok Badel.

- On nikad nije iznevjerio Bandića kad je trebalo, kao što nije iznevjerio ni HDZ - rekao je Renato Petek.

Nije to slučaj ni ovaj put. Nagađa se da će mu Plenki, kao nagradu za žrtvovanje ulaskom u unaprijed izgubljenu bitku, dati neku važnu funkciju u nekom javnom poduzeću ili možda Podravki. Zašto? Zato što može što hoće, a onima koji su mu poslušni ne ostaje dužan

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 197
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a