News

Komentari 197

Još je i gori od Bandića, nikad ga nije iznevjerio, kao ni HDZ

Još je i gori od  Bandića, nikad ga nije iznevjerio, kao ni HDZ

KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA Davor Filipović je podržao proračun Milana Bandića i nikad nije iznevjerio HDZ. Kad prođu izbori, to će naplatiti

Prije deset dana odgovor na pitanje tko je Davor Filipović, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, znali su samo rijetki. Sad ga znaju svi. Odgovor, po prilici, glasi: “To je onaj koji ne zna ćirilicu”.

Nešto šira verzija odgovora glasi: “On ne sluša Balaševića, od njegovih pjesama zna samo Baneta”. Ta je pjesma prikladna i za citat o Filipoviću, jer jedan njezin stih kaže ovako: “Još u školi je ručicu dizao vješto/i već se znalo da postat će nešto (o već se znalo/da postat će netko, k’o Bog)”.

O Filipoviću protekli se vikend raspravljalo više nego i o jednom drugom kandidatu za gradonačelnika HDZ-a. Dopunske informacije o njemu govore da je rođen u Sarajevu, olimpijske 1984. Obitelj u ratu je otišla u izbjeglištvo pa je mali Davor u Promajni kraj Makarske završio treći i četvrti razred.

U peti i šesti razred išao je u Makarskoj, a sedmi i osmi u Splitu, gdje je igrao košarku za KK Split. Tako je dobio sportsku stipendiju te otišao igrati košarku i studirati na Fairleigh Dickinson University u New Jerseyju.

“Igrajući u najjačem rangu američke sveučilišne košarke od 2002. do 2004. uspješno sam studirao Business Management”, napisao je u biografiji.

Doktorirao je s 26 godina. Upućeni smatraju da je Filipović u utrku za gradonačelnika poslan kao “zec”, kako bi prikrio činjenicu da je pravi kandidat HDZ-a Milan Bandić.

Njegova zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj ima jednu važnu ruku u tankoj Plenkovićevoj saborskoj većini (može se reći da Vlada ovisi o Bandiću, odnosno da je drži u šaci), dok zagrebački gradonačelnik u gradu zapošljava desetine hadezeovaca na važnim i unosnim poslovima.

Filipović je podržao četiri Bandićeva proračuna, zaduženje Grada i Holdinga, zaduženje za žičaru, pročistač voda i Blok Badel.

- On nikad nije iznevjerio Bandića kad je trebalo, kao što nije iznevjerio ni HDZ - rekao je Renato Petek.

Nije to slučaj ni ovaj put. Nagađa se da će mu Plenki, kao nagradu za žrtvovanje ulaskom u unaprijed izgubljenu bitku, dati neku važnu funkciju u nekom javnom poduzeću ili možda Podravki. Zašto? Zato što može što hoće, a onima koji su mu poslušni ne ostaje dužan

Najčitaniji članci