Obavijesti

Promo sadržaj

Još jedan adrenalinski Alpe Adria Jet Ski Tour u Fažani!

Još jedan adrenalinski Alpe Adria Jet Ski Tour u Fažani!
4

Natjecanje će se održati u subotu i nedjelju, 27. i 28. 04., u kampingu Bivillage, a nakon toga će vrhunske jet ski vozače ugostiti Zagreb, gdje će se na jezeru Jarun od 28. do 30. lipnja održati finalna utrka Europskog Jet ski prvenstva

Krajem travnja u Fažani će se održati sad već petnaesti po redu  Alpe Adria Jet Ski Tour. Ponovo će se okupiti najbolji vozači ove regije u jet sportu, a dvodnevni program ispunjen je atraktivnim Jet Ski utrkama i adrenalinskim vožnjama.  I ove će godine zasigurno okupiti mnogobrojne ljubitelje sporta, pozitivnog ozračja i ugodnog druženja uz more. Od prve utrke Fažana je najjača i najposjećenija destinacija utrka Toura. Broji oko 120 registriranih vozača iz svih dijelova Europe: Estonije, Švedske, Norveške, Njemačke, Mađarske, Italije, Slovačke, Češke. Kvalitetu i prednosti jet ski sporta prepoznali su partneri medijski pokrovitelj 24 Sata i generalni sponzor HEP, koji već godinama prati i podržava jet ski natjecanja. Prednosti posebice vide u potencijalu Alpe Adria Jet Ski Toura koji omogućava prezentiranje ljepota Hrvatske kroz adrenalinski sport i prirodu, čime se aktivno podupire jačanje hrvatskog turizma i turističke ponude.

- Jet ski sport jedan jr od najjeftinijih sportova moto ili motonautičkog karaktera kojim se netko može danas baviti. Naime, jet ski se može nabaviti već za 6000 eura, koristi se kaciga za motocross i stoji 100 eura. Odijelo je otprilike 150 eura, rukavice 30 eura, prsluk 50 eura, backprotektori koji se koriste ispod prsluka i štite kralježnicu i koštaju oko 60 eura, a od tenisica se mogu koristiti i one koje su dobre za jogging, a stoje oko 50 eura. Dakle cijelu opremu se može nabaviti za oko 450 eura - kaže Davor Hundić, predsjednik Hrvatskog Jet Ski saveza te glavni organizator i koordinator za održavanje utrke Alpe Adria Jet Ski Tour 2019. u Hrvatskoj. Nakon kupovine jeta i opreme, napominje Hundić, nema nikakvih troškova dijelova koji se rabe tijekom treninga, kao npr. gume, kočnice,, getribe i ostali dijelovi na automobilima. A ono što je najbitnije, ovaj sport oprašta pogreške. 

- Ako pogriješiš - padneš u more …doplivaš i idemo dalje. Nema ogrebotina, polomljenih kostiju, slomljenih dijelova vozila, rehabilitacije, servisa. Zato se vodstvo Hrvatskog Jet Ski Saveza trudi ojačati i popularizirati jet ski sport na razinu koju zaslužuje. Jer kad pogledate, ljeti nema niti jedna uvala ili mjesto koje uz slastičarnu i kafiće nema i rentu ski jetova. To samo govori o velikom interesu koji turisti imaju u taj sport. S druge strane, zbog našeg mora taj je sport kao stvoren za Hrvatsku - zaključuje Davor Hundić .
S iznimnim simpatijama o hrvatskoj etapi Alpe Adria Jet Ski Toura govori i Infante Marco, predsjednik talijanskog ski jet tima "Radical Riders" koji broji više od 10 vozača.

 -  U utrci Alpe Adria Championship Race sudjelujemo četvrtu godinu zaredom. Fažana i kamping BIVILLAGE fantastična su i idealna mjesta za vožnju jet ski utrka. Svake godine broj vozača se povećava i to nas jako veseli, jer se potvrđuje kvaliteta Toura - kaže. Događaj organizira vrijedan hrvatski tim kojim upravlja Davor Hundić, koji svake godine pronađe načina da se svi vozači osjećaju opušteno, čime utrke postaju još ljepše i spektakularnije. Sve je dobro organizirano, počevši od upravljanja utrkama, svečanosti dodjele nagrada i večernjih zabava. 

 -  S velikim veseljem očekujem prvu utrku Alpe Adria Jet Ski Toura. Dolazim u Fažanu već četvrtu godinu i oduševljen sam vašom obalom, srdačnim prijemom i trudom organizatora koji uvijek daju svoj maksimum kako bi se mi vozači dobro i ugodno osjećali. Područje Campinga Bivillage jedno je od najljepši kamping naselja koje sam posjetio. Nadam se da će naše natjecanje zainteresirati i privući mnogo gledatelja i navijača te da ćemo se zajedno veseliti i uživati u vrhunskom sportskom performansu preko 120 vozača i njihovih moćnih jetova - kaže češki vozač Lukas Binar, višestruki pobjednik u klasama SKI GP1 i SKI GP2 te četverostruki prvak cijelog AAT toura.

Vidimo se u Fažani u subotu i nedjelju 27. i 28. 04. - kamping Bivillage, a nakon toga će vrhunske jet ski vozače ugostiti Zagreb, gdje će se na jezeru Jarun od 28. do 30. lipnja održati finalna utrka Europskog Jet ski prvenstva - AQUABIKE EUROPEAN CONTINENTAL CHAMPIONSHIP 2019 , koja se odvija u tri etape: prva utrka se vozi u Portugalu, druga u Mađarskoj i ona najuzbudljivija, finalna u Zagrebu.

HRVATSKI JET SKI SAVEZ
Davor Hundić – predsjednik 
01/ 6116 020  --- 091/ 6116 020
davor@h11.hr
www.alpeadriatour.eu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu
PROMO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu

Opatija i Kvarner postaju nekretninska oaza. Blizina mora, bogata kultura i rastuća ponuda privlače pažnju investitora i ljubitelja mediteranskog načina života

Arena SPOT, prva mobilna aplikacija shopping centra na hrvatskom tržištu
PROMO

Arena SPOT, prva mobilna aplikacija shopping centra na hrvatskom tržištu

Arena Centar, omiljeniji shopping centar Zagrepčana i njihovih gostiju, lansirao je mobilnu aplikaciju pod nazivom Arena SPOT i time postao prvi shopping centar u Hrvatskoj koji je svojim kupcima ponudio program vjernosti
Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...