Obavijesti

News

Komentari 20

Još jedan kandidat: I Vlaho Orepić želi biti predsjednik

Još jedan kandidat: I Vlaho Orepić želi biti predsjednik
1

Predsjednik stranke Nova politika Vlaho Orepić objavio je u četvrtak svoju kandidaturu za predsjednika države, uz poruku da Hrvatskoj treba nova politika koja će uvesti reda.

VIDEO

- Nisam zabavljač, nisam ni pjevač ni stranački glumac, ni reality show političar. Građanin sam, sportaš, vojnik, a prije svega hrvatski branitelj od prvog do zadnjeg dana Domovinskog rata. Iza moje kandidature ne stoje nikakve stranačke ni poslovne interesne strukture. Stojim ispred vas s vlastitim imenom i prezimenom i onim što jesam s uvjerenjem da Hrvatska može i treba postati bolje društvo, rekao je Orepić na konferenciji za novinare.

Poručio je kako je njegov program Ustav Republike Hrvatske, a ne nikakav stranački statut ili poslovni plan. "Moj cilj je sačuvati dostojan i siguran život svih hrvatskih građana. Moj cilj je red", kazao je Orepić.

Ocijenio je kako stranke koje su dosad vladale kandidature za predsjednika bez imalo srama koriste samo za unutarstranačke obračune i kojekakve konzultantsko-lobističke poslovne projekte.

Izborni ciklusi prilika za promjene u društvu

- I dalje nam, nažalost, uspješno prodaju domoljublje i nacionalni identitet, a to što se životni prostori prazne kao da nikoga ne zanima, istaknuo je Orepić koji smatra da je niz izbornih ciklusa koji slijede prilika za promjene u društvu.

Predsjednik države dužan je bdjeti nad pravednim djelovanjem svih tijela državne vlasti, zastupati interese svih građana i bdjeti nad nacionalnom sigurnošću, a sve to dosad nije činjeno s Pantovčaka, čemu u prilog govori i 600.000 iseljenih građana i devastirana i otuđena imovina.

- Svoj mandat posvetit ću jačanju parlamentarne demokracije kako bi ostvarili demokraciju po mjeri čovjeka, a potisnuli stranačku demokraciju, te kako bi spriječili povratak već zaboravljene navodne predsjedničke demokracije, za kojom neki i danas čeznu, kaže Orepić.

Cilj mu nije, dodaje, preseljenje Ureda predsjednika i slične nebitnosti već osobnim primjerom i angažmanom uspostaviti stabilnost i povjerenje u instituciju predsjednika i ostala tijela državne vlasti, sačuvati dostojanstvo Hrvatske i dostojan i siguran život hrvatskih građana.

- Jedino je rješenje da pristojna i samozatajna Hrvatska, koja će u većini svojim sudjelovanjem na izborima nadglasati ovu bučnu, bahatu i lopovsku Hrvatsku, koja je u manjini i koja još uvijek dominira u političkom životu Hrvatske i koja nam se i dalje besramno nudi kao rješenje, ustvrdio je Orepić.

Pozvao je da mu se pridruže i podrže ga svi koji su otišli iz Hrvatske i koji o tome razmišljaju, svoje suborce branitelje i stradalnike Domovinskoga rata, akademsku i stručnu Hrvatsku, udruge civilnoga društva te pripadnike religijskih zajednica.

(mz)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...