News

Komentari 6

Josip je osvojio titulu mistera gluhih: 'Sretan sam i ponosan!'

Josip je osvojio titulu mistera gluhih: 'Sretan sam i ponosan!'

TREĆI NA SVIJETU: Josip je na natjecanju ljepote u Pragu osvojio titulu najljepšeg muškarca među gluhim osobama. Hrvatsku je prezentirao u odori Zemetskog zvončara

Jako sam sretan, ponosan i zahvaljujem svima. Upoznao sam mnoge divne ljude i gluhe osobe iz cijelog svijeta. Osvojio sam treće mjesto u svijetu i prvo u Europi. Nikada do sad niti jedna osoba oštećenog sluha iz Hrvatske nije osvojila niti jednu nagradu u Pragu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ponosno nam priča Josip Smokvina (24), nakon što je osvojio titulu najljepšeg muškarca u Europi među gluhim osobama. Natjecanje Miss & Mister Deaf Europe ove godine odvilo se u Pragu u Češkoj i trajalo je tjedan dana. Na finalnoj svečanosti u subotu od ukupno 45 natjecatelja iz raznih zemalja, tituli mistera Europe gluhih ososba osvojio je upravo mladi Riječanin, koji se može pohvaliti i kao uspješan sportaš i član hrvatske reprezentacije gluhih ososba, koja je početkom rujna pobijedila na Europskom nogometnom prvenstvu koje će se iduće godine održati u Grčkoj. Ponosna mama ističe kako jedva čeka čuti sve detalje s putovanja nakon Josipovog povrataka.

- Još uvijek ne znam mnogo, ali znam za jedan interesantan detalj, a to je Josipovo predstavljanje Hrvatske u odori tradicionalnog zvončara. Danima je skupljao odoru, kape, učio plesne korake. Što je najbolje, žiri je bio oduševljen- prenosi dojmove uzbuđena mama Lidija. Pobjeda njenog sina draga joj je, dodaje, prvenstveno zbog njega samog.

- Oduvijek voli u svemu sudjelovati i jako je društven - ističe.

Josip inače radi kao dispečer pacijenata u KBC-u Rijeka.