Obavijesti

News

Komentari 0

Josip Mlakić osvojio nagradu 'Mirko Kovač' za najbolji roman

Josip Mlakić osvojio nagradu 'Mirko Kovač' za najbolji roman
2

Roman "Skica u ledu" nastajao je petnaestak godina. Ostavljao sam ga i napuštao kroz godine, a u njemu su zapravo tri romana koji na kraju prerastaju u jedan, rekao je Mlakić

VIDEO

Rovinj je šesti put zaredom domaćin književne manifestacije Dani "Mirka Kovača", koji su započeli u četvrtak u rovinjskom Multimedijalnom centru dok je za subotu predviđena dodjela nagrada "Mirko Kovač" za 2018. godinu.

Na svečanosti otvorenja upriličen je razgovor s Josipom Mlakićem, autorom romana "Skica u ledu", za koji je osvojio nagradu "Mirko Kovač" u kategoriji najbolji roman.

- Roman je izašao prije nepunu godinu dana i radi se o vremenskom razdoblju od pedesetak godina, uključujući desetak godina prije rata,rat i poraće. Roman je fikcija, a riječ je o izgubljenom zavičaju - rekao je autor i dobitnik nagrade Josip Mlakić.

Rovinj: Književniku Josipu Mlakiću uručena nagrada Mirko Kovač

Četrnaest romana je iza tog autora,nekoliko zbirki priča te jedna zbirka poezije, a bavi se i filmom.

- Ova nagrada je veliki poticaj i vjetar u leđa jer je Mirko Kovač bio veliki pisac kojeg sam i osobno upoznao. Zasigurno će biti vrijedna uspomena i podsjetnik da i dalje nastavim s radom. Prvu knjigu objavio sam 1997. godine - rekao je Mlakić, jedan od najproduktivnijih autora štokavskog područja. Moderator večeri, Seid Serdarević istaknuo je kako se ove godine na Danima "Mirka Kovača" nastavljaju ideje skupa koji otvara pitanja te nastavlja tamo gdje je Mirko Kovač stao.

- To je duh tolerancije,otvorenosti ali i kritičkog propitivanja - rekao je. Razgovarajući s autorom Mlakićem, istaknuo je kako je rođen u Bugojnu, diplomirao na strojarskom fakultetu te radio kao inženjer. No, paralelno kreće s pisanjem vrhunskih romana te je dobitnik brojnih nagrada.

- Roman "Skica u ledu" nastajao je petnaestak godina. Ostavljao sam ga i napuštao kroz godine, a u njemu su zapravo tri romana koji na kraju prerastaju u jedan. Sva tri romana su usko povezana junacima i temama. Inače, volim kriminalističke romane ali i SF. Volim miješanje žanrova - odao je Mlakić pred okupljenom publikom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa