Obavijesti

News

Komentari 11

Josipović: DORH ima dovoljno snage da procesuira zločine

Josipović: DORH ima dovoljno snage da procesuira zločine
5

Podsjetit ću da je protiv 30-ak pripadnika vojnih formacija proveden postupak i da su kažnjeni, rekao je Josipović i dodao da su kazne dobili i neki s visokim činovima

VIDEO

Postoje međunarodni i hrvatski zakoni. Uostalom postoji i činjenica da je Hrvatska, posebno posljednjih nekoliko godina unatrag, po jednakim kriterijima istraživala zločine i pokretala postupke. Podsjetit ću da je protiv 30-ak pripadnika vojnih formacija proveden postupak i da su kažnjeni, pa neki i s najvišim generalskim činovima dobili su visoke kazne zatvora, kazao je Ivo Josipović prilikom posjete Donjem Lapcu.

Dodao je kako hrvatsko Državno odvjetništvo ima dovoljno snage da samo procesuira zločine.

- Valja istaći kako presudu generalima, pozitivnu za njih, oslobađajuću presudu, nije donijela Hrvatska već je donijelo nepristrano međunarodno sudište, komentirao je pitanje o potencijalnom zaoštravanju odnosa dviju zemalja.

Osvrnuo se i na izjave generala Ante Gotovine rekavši kako je "apsolutno general Gotovina svojim izjavama pokazao da je čovjek od načela, da Hrvatsku doživljava onako kako je većina doživljava - kao demokratsku zemlju. Svaki njen građanin bez obzira na nacionalnost i vjeru ima pravo na dostojan i kvalitetan život, zaključio je predsjednik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Iznenadio sam se da još ima mjesta u kojima u 21. stoljeću nema struje i vode'

Predsjednik Ivo Josipović u četvrtak je bio u najzabačenijoj i najsiromašnijoj hrvatskoj općini Donjem Lapcu, gdje su mu stanovnici iznijeli svoje probleme poput nezaposlenosti, spore obnove kuća, gotovo nikakve prometne povezanosti i bilo kakve perspektive. 

- Iznenadio sam da još ima mjesta u kojima u 21. stoljeću još uvijek nema struje i vode. To se mora promijeniti. Vlada ima ambiciozne planove koji bi ovom kraju trebali dati impuls i otvoriti nova radna mjesta, prije svega u poljoprivredi i industriji prerade drva - rekao je. Dodao je kako će to omogućiti brži povratak Srba. 

Srbi povratnici i oni koji se još nisu odlučili vratiti uglavnom ne žele komentirati poruke generala Gotovine koji smatra da se svatko treba vratiti svojoj kući pa tako i izbjegli Srbi. 

- Ja bih se vratila da imam gdje. Tri puta su mi odbili zahtjev za obnovu kuće - rekla je jedna mještanka Donjeg Lapca dok je jedan njezin sumještanin rekao kako je prezadovoljan generalovim porukama. 

- Ante je pravi čovjek. Pratim svaku njegovu poruku. Svaka riječ mu je na mjestu. On je veliki čovjek, humanist i pravedan je - pohvalio je hrvatskog generala stariji mještanin Donjeg Lapca. 

Šef države položio je vijenac antifašistima u samom središtu Donjeg Lapca te potom obišao gospodarsku zonu u Udbini. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor