Obavijesti

News

Komentari 51

Josipović: Na Vukovarcima je da izaberu one kojima vjeruju

Josipović: Na Vukovarcima je da izaberu one kojima vjeruju
1

Upozoravao sam da ovakvim zakonom nestabilne lokalne vlasti svake godine mogu imati izbore što nije najbolje rješenje. Ali rješenje je takvo kakvo jest, rekao je Josipović

VIDEO

Predsjednik Ivo Josipović je prokomentirao i nove izbore koji čekaju Vukovar nakon što je odbijen proračun koji je predložio gradonačelnik Željko Sabo. 'Pad' lokalne vlasti je nešto što je dio demokracije i predviđen je zakonom, podsjetio je Josipović,  ali i napomenuo da to ima svoju cijenu.

- Kada se pisao zakon upozoravao sam da postoji mogućnost da nestabilne lokalne vlasti praktično svake godine imaju izbore što nije najbolje rješenje. Ali rješenje je takvo kakvo jest. Na građanima i građankama Vukovara je da izađu na izbore i izaberu one kojima vjeruju. To je ono što se sada može učiniti - kazao je.

Još se ne zna datum sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost

Iako su predsjednik Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović usuglasili da će održati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost i dogovorili se oko dnevnog reda, točan datum sjednice još nije poznat.

- Točan datum nismo usuglasili niti je pokrenuto to pitanje jer čekamo da prvo posao završi Saborski odbor - rekao je Josipović.

DORH sasvim sigurno ne štiti silovatelje

Osvrnuo se i na podatak da je vukovarsko Državno odvjetništvo u 20 godina riješilo tek jedan slučaj silovanja od strane srbijanskih okupatora dok s druge strane udruge žena iz Domovinskog rata upozoravaju da je na tom području silovano više od 200 žena. Josipović je kazao da je zločin silovanja kao ratni zločin nešto što je najstrašnije.

- Nadam se da ne mislite da naš DORH štiti silovatelje, to sasvim sigurno nije slučaj. Na načelnoj razini osuđujemo silovanje i želimo da svatko tko je počinio taj zločin bude primjereno i najstrože kažnjen. DORH je taj koji može postupati kada ima jasne dokaze. Pozivam sve koji imaju ikakav dokaz koji može dovesti do uhićenja i kažnjavanja počinitelja da pomogne DORH-u. I naravno pozivam DORH da uloži još više napora da se svaki takav zločin rasvijetli - kazao je Josipović.

'Gospodarstvo je najvažnije, ali stranke biraju kojim će se temama baviti'

S obzirom na sve češća prepucavanja na političkoj sceni koja se ne bave važnim problemima društva, predsjednik je kazao kako su gospodarske teme danas najvažnije

- Stranke su te koje biraju kojim će se temama baviti - rekao je predsjednik Ivo Josipović komentirajući učestala prepucavanja na političkoj sceni umjesto rasprava o tome kako izaći iz ekonomske krize.

- Mislim da je na vama medijima da u prvi plan istaknete rasprave koje se tiču gospodarstva, jer takvih rasprava ima. Naravno ja bih volio da ih je još i više - kazao je Josipović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa