Obavijesti

News

Komentari 40

Jovanović: SDP ne može voditi vikend političar iz Bruxellesa!

Jovanović: SDP ne može voditi vikend političar iz Bruxellesa!
1

Jovanović i Grbin obratili su se javnosti u Rijeci. Rekli su da nisu zadovoljni rezultatima izbora i slabim odazivom birača: 'Mi političari moramo prestati gaditi politiku građanima'

VIDEO

Nismo zadovoljni rezultatima izbora i razočarani smo malim odazivom birača, ali se istom prilikom ispričavamo svima koji nisu doživjeli poticaj da izađu na izbore. No to nam daje još veću motivaciju da SDP-u  vratimo vjerodostojnost jer  mi političari moramo prestati gaditi politiku građanima. Rekli su to  na današnjoj konferenciji za novinare SDP-ovci Željko Jovanović i Peđa Grbin, ujedno čestitavši pobjednicima.

Jovanović je dodao da jedan mandat manje nije katastrofa jer je on ionako uvijek bio rubni, a glasovi ljevice rasporedili su se unutar lijevog kruga. Po njemu, mediji su "do zla boga" rastezali tajne snimke Zorana Milanovića, izvađene iz konteksta i to je također bilo razlogom ovakvog rezultata.  

Žao mi je što građani nisu kaznili HDZ u osmoj izbornoj jedinici jer je HDZ kaznio Rijeku i ugrozio opstojnost talijanskog manjinskog dnevnika La voce del popolo, talijanske izdavačke kuće EDIT, srpskih Novosti te HNK Ivana pl. Zajca. Građani su im to oprostili i nadam da zbog toga neće požaliti - kazao je Jovanović. 

Grbin podržava Ostojića za šefa SDP-a

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Što se podrške novim kandidatima tiče, Grbin je bio jasan rekavši kako će svoju dati političkom kolegi i prijatelju Ranku Ostojiću, koji se  ''pokazao kao dobar čovjek i stranački drug", ali i kao čovjek u vrijeme izbjegličke krize kada je poduzeo sve da se humano odnosi prema izbjeglicama. Potvrdio je i da se, iako mu takve zamisli imponiraju, zasad on osobno neće kandidirati jer je zaključio da trenutno ne ispunjava sve karakteristike koje jedna takva pozicija podrazumijeva. 

Jovanović: SDP ne može voditi vikend političar iz Bruxellesa!

Željko Jovanović nije precizirao koga će podržati, ali jest koga neće. 

- SDP ne može voditi vikend političar iz Bruxellesa! Taj kandidat sam se isključio, a nama treba osoba koja će se posvetiti stranci i socijaldemokraciji - bio je izričit Jovanović.

Dvojac se složio i oko toga kako više kandidata za predsjednika stranke ne može štetiti jer to znači da će više problema izaći na vidjelo, ali i više programa, pojasnivši i da SDP nije HDZ da se bira dekretom. 

Upitani da li smatraju da bi zbog loših rezultata na parlamentarnim izborima trebali dati ostavku na mjestu Predsjedništva objasnili su kako to trenutno ne bi bilo fer jer bi time ugrozili provođenje unutarstranačkih izbora. Na tim će mjestima ostati do sljedećeg vikenda kad će se raspustiti odnosno biti 'tehničko Predsjedništvo' do izbora novog, te da će se obojica ponovno kandidirati za Predsjedništvo SDP-a.  

'Neka Linić ide u penziju i čuva unuke'

Jovanović je na kraju konferencije inzistirao i na obraćanje Slavku Liniću, kojemu je poručio da uživa u svojim umirovljeničkim danima te SDP ostavi na miru.

– Zamolio bih umirovljene političare koji više ništa ne znače, koji su dvaput donijeli lošu procjenu i najprije osvojili svega dvije tisuće glasova, a onda doslovno 111 glasova s prvim na listi Milana Bandića, da nas poštede svojih analiza. Riječki SDP ostaje najjača SDP-ova organizacija i čuvar socijaldemokracije u Hrvatskoj, a čovjek koji je javno rekao da će učiniti sve da uništi Zorana Milanovića neka ide u penziju i čuva unuke - zaključio je Jovanović. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a