News

Komentari 39

Jure Brkan zbog iscrpljenosti od korone završio na infuziji, još lani je tu bolest podcjenjivao...

Jure Brkan zbog iscrpljenosti od korone završio na infuziji, još lani je tu bolest podcjenjivao...

Jure Brkan (HDZ) početkom prošlog tjedna objavio je da je pozitivan i da ima teži oblik bolesti. Upravo je on na početku pandemije govorio da je korona malo jača prehlada. U utorak u večernjim satima pušten je kući

Saborski zastupnik HDZ-a i gradonačelnik Makarske, Jure Brkan, koji je početkom prošlog tjedna objavio da je pozitivan na koronavirus, u utorak ujutro završio je na Hitnoj pomoći u Makarskoj uslijed iscrpljenosti zbog borbe s bolešću. Ubrzo je prebačen u Kliniku za infektologiju splitskog KBC-a gdje je primio infuziju i terapiju lijekovima kako bi mu se osnažio organizam. Kako doznajemo, u poslijepodnevnim satima je boljeg općeg stanja otpušten iz bolnice.

Kako je i sam Brkan objavio nakon dobivenog pozitivnog testa, imao je teži obliz bolesti.
"Imam jače simptome, no zasad ih dobro podnosim i poštujem sve naputke struke u njihovom liječenju. Pozivam vas sve da se držite epidemioloških preporuka i čuvate svoje i tuđe zdravlje", naveo je Brkan 2. veljače na društvenim mrežama.


Ipak, podsjetimo, na samom početku pandemije, Brkan je prilično podcjenjivao ovu bolest. Odgovarajući na pitanje Gordane Muhtić, gradske vijećnice iz redova SDP-a, u ožujku ove godine poručio je ljudima da ne budu naivni jer se panika stvara iz ničega.

- Uvatite se sebe, svojih briga, što je rekla Marija (Lelas op.a.): očistite dvorište, uredite okućnice, spremajte se za sezonu, budite dobri sa svojim susjedima. Korona je bolest sa simptomima malo jače prehlade, čovječe, nas drži sve u karanteni. Pa ja to ne mogu virovat?! Ne dao Bog da nam turizam zašteka zbog korone, šta ćemo onda? Zbog panike, ne bolesti, nego zbog panike. Osobna higijena, i dezodorans za sve! Kad dođete u kancelariju da se ne čuje za vama..." rekao je tada, među ostalim, Brkan na sjednici Gradskog vijeća.

Najčitaniji članci