Obavijesti

News

Komentari 85

'Jutros sam naručio dvije kave, ali moga Hajrudina više nema'

'Jutros sam naručio dvije kave, ali moga Hajrudina više nema'
1

Kemo bi svako jutro u gradu pio 'kafu' sa svojim bratom Hajrom. Jutros je, kako kaže, 'virio' odakle će se pojaviti, ali njega nije bilo. 'Ne dolazi mi. Pomiriti se ne mogu sa gorkom istinom', neutješan je Kemal Duraković

VIDEO

Regiju je potresla vijest o obiteljskoj tragediji u Bugojnom gdje su od korona virusa preminuli otac i njegova dva sina. Očajna majka i supruga tako je ostala bez pola obitelji, a brat Hajrudina Durakovića i stric njegovoj djeci, također je neutješan.

Kemo je jutros došao u kafić gdje je uvijek pio kavu s bratom. Naručio je dvije kave, ali Hajrudina nema. 

- Nema moga Hajre na kafu... A nema ni njegovih i mojih očiju da nas razveseljavaju i 'provociraju' - napisao je Kemo Duraković. 

'Nema ga na kafu, nema ih, a majka pita kako su joj sinovi'

- Moj najstariji brat (od nas sedmero braće i jedne sestre) i drugi otac Hajrudin i njegova supruga Emira koja trenutno leži u Bugojanskoj bolnici izrodili su petero divne djece: Adisa, Harisa, Emira i blizance Dzemala i Raziju - započeo je priču o svom voljenom bratu njegov Kemal.

Svako bi jutro u gradu pio 'kafu' sa svojim bratom Hajrom. Jutros je, kako kaže, 'virio' odakle će se pojaviti, ali njega nije bilo.

- Ne dolazi mi. Pomiriti se ne mogu sa gorkom istinom.

Korona joj ubila supruga i dva sina: 'Nismo majci stigli reći ni za prvog sina, a umro je i drugi'
Korona joj ubila supruga i dva sina:  'Nismo majci stigli reći ni za prvog sina, a  umro je i drugi'

'Nema ni njega više'

- Uz naše ispijanje kafe, onda bi se pojavio svako jutro i Adis (zna da smo svako jutro zajedno) da vidi svoga oca i amidju. 'Bacio' bi nam neku svoju zajebanciju i nasmijao bi nas. Često bi ga amidja 'okupao' čašom vode koja bi bila na stolu, a on bi onda u sprintu pobjegao od nas da ne bude 'okupan' - prisjetio se Kemo svog najstarijeg nećaka. Tada se Haris, drugi njegov nećak još borio za život u sarajevskoj bolnici. Kasnije je i on preminuo.

Zatim je obavijestio poznanike da je Džemal, njegov treći nećak prebrodio krizu i koronu te da je iz bolnice pušten na kućnu izolaciju.

- Sa svojim bratom Hajrom svako jutro bi uz kafu 'otračali' cijelu obitelj koja je vjerojatno najbrojnija u Bugojnu i ako bi neko iskočio iz kolosijeka kako ne treba, bio bi pozvan na 'raport'. Taj bi onda dobio savjet, kritiku, pomoć... Ponosni smo bili na svoju veliku obitelj jer nemamo nikoga da ide pogrešnim putem - kazao je Kemal.

'Nema moga Hajre, jutros sam gorku kafu popio'

- Moj Adis koji me slušao kao i oca svoga u našem zadnjem viđenju donese sok Aroniju koju je njegova supruga Ismihana poslala strini Dragani. Ostavi sok na stolu, 'pecnu' me i bi okupan časom vode (uživao je u tom kupanju). Zatim pobježe u sprintu smijući se. Nisam ga više vidio. Za dva dana nazva' me iz travničke bolnice i kaže: 'Amidja, pomozi mi, samo tebi vjerujem. Nisam stao, činio sam što sam mogao, ali sam svog Adisa iznevjerio. Iznevjerio sam te sine, halali mi, nisam ti pomogao. Ja sam te iznevjerio i to će živjeti sa mnom - neutješan je.

Podnijeli tužbe: Obitelji umrlih od korone u Italiji traže pravdu
Podnijeli tužbe: Obitelji umrlih od korone u Italiji traže pravdu

Za kraj je poručio kako u obitelji Duraković nema više nitko zaražen koronom i da se nadaju da niti neće biti.

- Čuvajte se, zaista je korona bliže Vama, no što i mislite - upozorio je.

Danas je u Bugojnu proglašen dan žalosti, a bit će klanjana i dženaza jučer preminulom Harisu.

Podsjetimo,  prvo su u razmaku od tri dana od posljedica korona virusa preminuli otac Hajrudin (66) i sin Adis (42) Duraković, a jučer ujutro preminuo je i Haris (41), Hajrudinov sin koji je također bio zaražen virusom.

- Nismo majci rekli ni za prvog sina, a umro je i Haris. Ovo je nemoguće izdržati - ispričao je za Avaz Kemal Duraković, brat i stric preminulih.

Dok su pokapali najstarijeg brata Adisa, s koronom se u sarajevskoj bolnici borio mlađi brat Haris. 

Na koronu je bio pozitivan i najmlađi sin Džemal. On je, kako je prije nekoliko dana na Facebooku objavio njegov stric, prebrodio krizu i koronu te je iz bolnice pušten u kućnu izolaciju.

Majka i supruga nesretnih Durakovića također se borila s koronom, ali preboljela ju je. Velika rana joj nije ostala na plućima već na srcu. Počevši od 31. kolovoza s mužem, u samo osam dana izgubila je dva sina i supruga.

Svaki drugi umrli od korone živio je u staračkom domu
Svaki drugi umrli od korone živio je u staračkom domu

- Za njezina supruga Hajru smogli smo snage reći joj da je umro. Jutros je zovem da vidim je li dobila limunadu, kaže da jest i da se lijepo osvježila, a onda me pita: 'Kemo, kako su mi djeca?' Slagao sam. Tko će majci reći da joj nema sina prvorođenca Adisa, tko će majci reći da je Haris na granici života i smrti’ Tko i na koji način? - napisao je brat i stric preminulih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa