Obavijesti

News

Komentari 85

'Kad je Vili s takvim društvom, on očito postaje drugi čovjek'

'Kad je Vili s takvim društvom, on očito postaje drugi čovjek'
5

VATROGASAC NASILNIK Jedan od uhićenih za napad u Supetru je Vili Martinić (22), vatrogasac iz Pučišća. I lani je bio u pritvoru u Beogradu jer je s Torcidom sudjelovao u incidentu

VIDEO

To je tragično i žalosno, pogotovo to što je digao ruku na vatrogasca. Mi u DVD-u nismo imali problema s njim, ali kad je s tim društvom, očito je drugi čovjek, rekao nam je Marko Mladinić, dozapovjednik DVD-a Pučišća.

Jedan od osumnjičenih napadača na sezonce i vatrogasca u Supetru je vatrogasac iz Pučišća Vili Martinić (22). Trenutačno je u pritvoru zbog sumnje da je s 20-ak nasilnika brutalno premlatio četvero sezonskih radnika, među njima i djevojku. U napadu je teže ozlijeđen supetarski vatrogasac (26) koji je štitio sezonce. Martinić je najmanje četiri godine član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pučišća, potvrdio je Mladinić.

Vatrogasca i sezonce na Braču premlatio je kolega vatrogasac!
Vatrogasca i sezonce na Braču premlatio je kolega vatrogasac!

- Istina je, član je DVD-a Pučišća četiri ili pet godina, a od jučer je na stegovnom postupku. Tako je odlučio upravni odbor. Zatražili smo da dođe na razgovor, ali kako je priveden, nismo ga održali. Ako mu se dokaže krivnja, najvjerojatnije će dobiti isključenje iz DVD-a - pojašnjava dozapovjednik Mladinić. Martinić je i lani u Beogradu završio u pritvoru jer je s Torcidom sudjelovao u incidentu na benzinskoj postaji u Brčinu. Za njega se tad založio ministar uprave Lovro Kuščević pomogavši mu da se javi obitelji. Ministar je u četvrtak uoči sjednice Vlade potvrdio da je prošle godine pomogao Martiniću da se čuje s roditeljima nakon što je završio u pritvoru u Beogradu.

- Naravno da pomažem svim hrvatskim državljanima gdje god mogu i kad god mogu. U tom trenutku, dok su hrvatski državljani bili uhićeni u Beogradu, roditelji te djece su tražili da ih pokušam povezati s hrvatskim veleposlanikom. To sam rado napravio kako bi se omogućio kontakt hrvatskog veleposlanika i roditelja s našim državljanima u pritvoru te kako bi im se omogućio kontakt s njihovim odvjetnikom i tako dalje... - poručio je Kuščević. Na pitanje poznaje li napadače i njihove roditelje, ministar je odgovorio kako misli da ne poznaje.

Jedan od napadača iz Supetra lani je bio u srpskom zatvoru
Jedan od napadača iz Supetra lani je bio u srpskom zatvoru

- Bože sačuvaj da to opravdavam, nikakav čin nasilja ne opravdavam i potrebno ga je osuditi - rekao je ministar. I premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade oštro je osudio divljački napad na sezonce.

- Svjedoci smo huliganskog nasilja i smatram da je to nedopustivo, u ime Vlade osuđujem sva takva ponašanja. Moramo učiniti još i više na preventivnom, ali i na represivnom djelovanju protiv takvih pojava, da se neprihvatljivi, primitivni i divljački ispadi oštro sankcioniraju - poručio je. Istaknuo je kako u modernoj Hrvatskoj, koja želi biti uključiva, tolerantna, nema mjesta takvim ispadima i očekuje od svih tijela da se bore protiv toga. Policija nastavlja istragu.

Pokretanje videa...

01:23
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik