Obavijesti

Promo sadržaj

Kad su pokloni u pitanju, jedna stvar je opet IN

Kad su pokloni u pitanju, jedna stvar je opet IN
3

Nedavno istraživanje koje je na internetskim portalima provela državna kovnica novca, Hrvatski novčarski zavod d.o.o., otkrilo je zanimljive rezultate:

56% Hrvata u prigodama poput krštenja, krizme ili prve pričesti, umjesto novca ili smartphonea i dalje radije daruje zlato. Znači li da smo staromodni ili nepraktični ako poklonimo kovanicu od zlata? Upravo suprotno!

Zlato je uvijek u modi; daruje se prilikom rođenja novih članova obitelji, vjenčanja, godišnjica braka...Istovremeno je to poklon za buduće generacije; njegova vrijednost s vremenom raste. Kovanice dolaze zapakirane u kapsule, s pripadajućim certifikatom te elegantnom kutijom. Stoga u našoj web trgovini u svega par klikova možete odabrati idealan poklon i - spremni ste za darivanje.

Vječna dilema: zlato ili možda ipak - srebro?

Dvoumite se između zlata i srebra? Čak 22% sudionika ankete odgovorilo je da bi radije poklonilo srebrnu kovanicu; srebrni otkovi obično su većih dimenzija te su na njima još uočljiviji raznovrsni motivi, reljefi i detalji.

Preporuka je svakako birati plemeniti metal ovisno o prigodi darivanja, motivu kovanice i osobi kojoj poklanjamo. Primjerice, diplomirane studente elektrotehnike razveselit će srebrni kovani novac s motivom najpoznatijeg 'strujaša' Nikole Tesle, dok će klincima ili učiteljima, kao nagradu za uspješan završetak nastave, osmjeh na lice donijeti srebrna medalja s likom Professora Balthazara.

Znate li koja je razlika između zlatnog i srebrnog kovanog novca i medalja?

Zlatni i srebrni kovani novac i medalje na prvi pogled vrlo su slični, no ipak, postoji nekoliko značajnih razlika. Kovani novac na sebi nosi sljedeća obilježja: apoen (u kunama), grb i natpis „Republika Hrvatska“. Uz to, izdavanje prigodnog hrvatskog kovanog novca može inicirati samo Hrvatska narodna banka a proizvesti HNZ d.o.o., dok medalje mogu proizvoditi i druge institucije.

Za više zanimljivosti o našim proizvodima te mnoštvo ideja za prigodne poklone, istražite našu stranicu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.