Obavijesti

News

Komentari 11

Kad već ne hapse HDZ-ovce, onda hapse njegove 'žetončiće'

Kad već ne hapse HDZ-ovce, onda hapse njegove 'žetončiće'
1

Uhićeni Darinko Dumbović bio je saborski "žetončić" koji je dizao ruku za HDZ, u klubu optuženog HDZ-ova partnera Milana Bandića, kao što su i neki drugi uhićeni političari izvan HDZ-a nekada bili povezani s HDZ-om.

VIDEO

HDZ s velikim olakšanjem, a nekad i uz otvoreno likovanje, dočeka svako uhićenje političara, dužnosnika ili gradonačelnika koji - za promjenu - ne nosi njegovu člansku iskaznicu.

Ne toliko zbog uvođenja reda, koliko zbog ravnoteže.

Tako je bilo i s jučerašnjim uhićenjem Darinka Dumbovića, gradonačelnika Petrinje, kojega je u maricu sa zadovoljstvom otpratila i njegova nasljednica na čelu Petrinje iz redova HDZ-a.

Ne mulja samo HDZ, muljaju i drugi. Nije samo HDZ umočen u političku korupciju, umaču svoje prste i drugi.

Ali, na HDZ-ovu žalost, i ti drugi nekada su i u nekakvom aranžmanu bili povezani s HDZ-om.

Ruke u zraku

Darinko Dumbović bio je jedan od famoznih "žetončića", političkih otpadnika i preletača, koje je Milan Bandić skupljao po Hrvatskom saboru i udomljavao u svom parlamentarnom klubu, gdje su oni dizali ruke za Andreja Plenkovića.

Dumbović je bio jedan od tih "žetončića" pod kontrolom Bandića kojemu je HDZ zauzvrat držao leđa u Gradskoj skupštini, a za što je - opet zauzvrat - HDZ dobio gomilu fotelja u gradskim tvrtkama.

Među Bandićevim "žetončićima" nalazio se, primjerice, i Mladen Madjer, pravomoćno osuđen 2013. godine na uvjetnu kaznu od četiri godine zatvora jer je kao načelnik Novigrada Podravskog općinu oštetio za deset tisuća kuna.

I on je dizao ruku za HDZ.

"Daj pet!"

A prvi među "žetončićima", premda formalno nije pripadao tom klubu, bio je onaj kome je Plenković oduševljeno pojurio udariti mu "high five" u saborskoj klupi nakon što je podigao ruku za HDZ i svojim glasom spasio Zdravka Marića - tada optuženi, a danas nepravomoćno osuđeni Tomislav Saucha.

HDZ je ravnotežu u progonu lokalnih šerifa pronašao i u uhićenju međimurskog župana Matije Posavca koji je friško bio istupio iz HNS-a, stranke koja se raskolila oko podrške Plenkoviću i HDZ-u, ali tek nakon što je Ivan Vrdoljak spasio famozni Plenkovićev Titanic od potonuća.

A i kad se ne pokreću postupci protiv HDZ-a, pokreću se protiv njegovih koalicijskih partnera i ministara, kao što je to bio Boris Milošević iz SDSS-a.

Uskok i DORH ne hvataju uvijek i samo HDZ-ovce. Ponekad hvataju i političare povezane s HDZ-om.

Likovanje izdaleka

Danas Darinko Dumbović više nije Bandićev i Plenkovićev "žetončić", pa je policija mogla doći po gradonačelnika koji više nema nikakve veze s HDZ-om. Premda među djelima koja mu se stavljaju na teret neka datiraju upravo iz perioda kad je držao stražu HDZ-u u Saboru.

Saucha je također dočekao kraj saborskog mandata s optužnicom na leđima i s rukom za HDZ u zraku. Kao što je Milan Bandić do zadnjeg dana koalirao s HDZ-om, dapače dočekao je kraj života na dužnosti, unatoč dvostrukom uhićenju i višestrukim optužnicama protiv njegovih suradnika. 

Gdje je politička korupcija, mora biti i HDZ, pa makar neizravno. Makar u ulozi promatrača. Makar likovao izdaleka. I makar se naslađivao s uhićenjima onih na čijoj je nečistoj savjesti preživljavao.

HDZ voli svojatati sve čega se dotakne, ali korupciju je ipak spreman nekad podijeliti s drugima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca