Obavijesti

News

Komentari 112

Kada dokazi stignu prekasno: Smaknuli su ih, a bili su nevini

Kada dokazi stignu prekasno: Smaknuli su ih, a bili su nevini
4

SAD: Claude Jones, Leo Jones i David Spence smaknuti su zbog ubojstava, a kasnije se dokazalo da su bili nevini. AI je sad objavio njihove posljednje obroke

VIDEO

Organizacija za zaštitu ljudskih prava, Amnesty International, objavila je seriju fotografija posljednjih jela američkih zatvorenika koji su osuđeni na smrt. Istaknuli su kako su Leo Jones i Claude Jones obojica naručili odrezak i jaja za posljednje jelo, a muškarcima je osim toga zajedničko i to da im se dokazalo kako nisu krivi nekoliko godina nakon smaknuća. 

Claude Jones je 2000. godine smaknut, a 2010. godine se ispostavilo kako nije kriv za ubojstvo u Teksasu i pljačku trgovine, javlja Daily Mail. Policija je izvijestila kako su nalazi DNK analize pokazali da Jones nije ubio muškarca, za što su ga krivili. U svom posljednjem govoru Jones nije priznao krivnju već je rekao obitelji ubijenog da se nada kako će im njegova smrt pomoći da se događaj rasvijetli. 

Leo Jones je okrivljen za ubojstvo policajca na Floridi 1981. godine, a 1988. godine su ga smaknuli. Na suđenju je muškarac rekao kako su ga natjerali da prizna ubojstvo, a kasnije su ga ipak proglasili krivim. Smaknuli su ga na električnoj stolici, a prije smrti je rekao kako je to okrutno i neuobičajeno smaknuće. Dokazali su 1993. godine kako ipak nije bio kriv. 

Davida Spencea smaknuli su 1997. godine zbog ubojstva dvije tinejdžerice. Na suđenju su istaknuli kako su Spencea unajmili da ubije djevojke, a navodno je djevojke zamijenio za dvoje ljudi koje je zapravo trebao ubiti. Tijekom cijelog suđenja sve do smrti muškarac je tvrdio kako je nevin, a prije smrti je posljednje pojeo pohanu piletinu, pržene krumpiriće, sladoled, a popio je kavu, Coca colu i čaj. Smaknuli su ga, a 2000. godine je dokazano kako nije bio kriv.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović