Obavijesti

News

Komentari 49

'Kakav šef Europske komisije? Moj posao je predsjednik Vlade'

'Kakav šef Europske komisije? Moj posao je predsjednik Vlade'
1

Jean-Claude Juncker već je ranije najavio da neće tražiti još jedan mandat na izborima u proljeće 2019., a pučani će svog takozvanog Spitzenkandidata birati na kongresu u Helsinkiju 7. i 8. studenoga

VIDEO

Koncept je takav da se u taj proces treba ići putem kandidatura i dobivanja potpore cijele Pučke stranke. Ja sam hrvatski premijer i to je moj posao, komentirao je danas Andrej Plenković navode Novog lista da je zainteresiran za poziciju predsjednika Europske komisije.

Kandidat pučana: Plenković želi biti šef Europske komisije?
Kandidat pučana:   Plenković želi biti šef Europske komisije?



Naime, Jean-Claude Juncker već je ranije najavio da neće tražiti još jedan mandat na izborima u proljeće 2019., a pučani će svog takozvanog Spitzenkandidata birati na kongresu u Helsinkiju 7. i 8. studenoga. Kako je objavio Novi list, Plenković je zainteresiran za tu poziciju, o čemu je navodno već vodio razgovore s nekim čelnicima EPP-a.

'Ako je 'Istanbulska' bila uvjet, premijer to nije smio prihvatiti'
'Ako je 'Istanbulska' bila uvjet, premijer to nije smio prihvatiti'

- Sve neki anonimni izvori, jeste čitali taj tekst? Jesam vam jasno rekao da je moj posao predsjednik Vlade i rješavanje svega što je na dnevnom redu - rekao je danas Plenković za Večernji list.

Klisović (SDP): Mislim da Plenković ima šanse

Neslužbenu najavu da će premijer Andrej Plenković u idućih će nekoliko mjeseci odlučiti hoće li se natjecati za nominaciju Europske pučke stranke za kandidata za predsjednika Europske komisije na izborima u proljeće 2019. komentirao je i Joško Klisović (SDP). Naveo je kako je EPP trenutno najjača politička grupacija u Europskom parlamentu, a vidjet će se kako će biti nakon sljedećih izbora. Smatra da će to  umnogome odrediti iz koje će političke grupacije biti predsjednik Komisije.  

- Plenković je dio te grupacije pa ako uspije dobiti potporu većine stranaka te grupacije, onda ima šansu i biti predsjednik Europske komisije. Predsjednici Komisije ne dolaze nužno iz najjačih zemalja Europske unije jer one po svojoj logici imaju prilično veliki utjecaj na stanje stvari unutar Unije. Dolaze obično iz manje zemlje pa bi onda i Plenkovićeva kandidatura mogla biti sagledana u pozitivnom smislu. Ako Plenković ozbiljno pristupi tom poslu, a on jako dobro zna kako se promicanje takve kandidature radi, mislim da ima šanse - izjavio je Klisović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a