Obavijesti

Promo sadržaj

Kako će se zdravstveni sustav promijeniti nakon koronavirusa

Kako će se zdravstveni sustav promijeniti nakon koronavirusa
1

Ne samo da će se zdravstveni sustav promijeniti, vjeruje predstavnica Affide-e, već i ponašanje pacijenata

U Hrvatskoj Affidea pruža liječničke usluge od 2008. godine, djelujući s tri neovisna centra, jednim u Zagrebu - Affidea Čavka, drugim u Splitu - Affidea Kalajžić i trećim u Šibeniku - Affidea Vita. Tvrtka pruža širok spektar medicinskih usluga u slijedeći najviše sigurnosne standarde na europskoj razini. Affidea Hrvatska je prepoznata s 5 * na EuroSafe Imaging Wall of Stars (inicijativa Europskog društva za radiologiju za promicanje kvalitete i sigurnost u medicinskoj dijagnostici). Affidea Hrvatska ima koristi od poznate stručnosti u Europi, budući da je dio Affidea Grupe, vodećeg europskog pružatelja dijagnostičkog snimanja, ambulanti i usluga skrbi o karcinomu s 280 centara u 16 zemalja, gdje godišnje posjeti više od 7 milijuna pacijenata.

Zdravstvena kriza nastala pandemijom COVID19 čini prijelaz u novo doba u medicinskom sustavu. Digitalizacija za minimiziranje tjelesne interakcije s pacijentima zajedno s povećanim sigurnosnim mjerama postat će važnija nego ikad prije.

Ponašanje pacijenata izmijenit će se i osnovni kriteriji bit će sigurnost i ugled pružatelja zdravstvene usluge, kao pouzdanog medicinskog partnera za njihovo zdravlje“, govori nam Marijana Pašalić, direktorica operativnih tvrtke Affidea Hrvatska, vodećeg nacionalnog medicinskog pružatelja dijagnostičkog snimanja.

Kako je Affidea reagirala na pandemiju COVID-19?

Od siječnja se pripremamo za scenarij kako će epidemija COVID-19 utjecati na naše zemlje. Razvili smo tim za upravljanje krizama na korporativnoj i državnoj razini i uspostavili smo planove za krizne slučajeve s naglaskom na tri glavna prioriteta:

  • Zaštita zdravlja i sigurnosti osoblja i pacijenata,
  • Osiguravanje otvorenosti naših centara kako bi mogli podržati medicinske potrebe pacijenata
  • Podrška nacionalnim zdravstvenim tijelima

Koje ste mjere poduzeli da osigurate sigurnost u svojim medicinskim centrima?

Brzo smo se prilagodili novoj ekonomskoj, socijalnoj i epidemiološkoj situaciji i od početka novog konteksta obilježenog pandemijom koronavirusa, rigoroznim sigurnosnim protokolima, umanjili rizik od zaraze i zaštitili zdravlje osoblja i pacijenata. Uspostavili smo strogu epidemiološku trijažu kako bismo brzo identificirali ljude sa simptomima respiratorne infekcije prije ulaska na kliniku i izbjegli širenje virusa. Stvorena su posebna pravila i novi klinički tijekovi rada prilagođeni novom kontekstu. Svim kliničkim i administrativnim osobljem osigurali smo potrebnu osobnu zaštitnu opremu i ograničili pristup pratećim osobama, dozvoljavajući ulaz samo pacijentima, osim za one koji nisu u mogućnosti kretati se bez pratnje.

„Naši su centri bili otvoreni u cijelom ovom razdoblju kako bi pacijentima pružili medicinske usluge u vremenu kada im je najviše potrebno. Njihovo zdravlje i sigurnost od iznimne su važnosti za nas, zato smo uspostavili rigorozne mjere zaštite kako bismo zaštitili i svoje pacijente i osoblje “, dodala je Marijana Pašalić.

Kako će izgledati zdravstvena zaštita nakon COVID-19?

Covid-19 trebao bi oblikovati našu stvarnost, ali jedno je jasno - potražnja zdravstvenih usluga neće biti smanjena.

Pandemija je ostavila veliki utjecaj na naše bolnice i kao rezultat toga, nažalost, duge liste čekanja postaju još duže. Naši centri surađuju s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje već duži niz godina. Sada kada je pandemija zasigurno ostavila traga u javno-privatnom zdrastvu, Affidea centri su spremni dodatno surađivati sa nacionalnim fondom, kako bi pomogli u smanjenju lista čekanja za dijagnostičke pretrage u Hrvatskim bolnicama.

Doba Covid-19 bit će drugačija i zahtijevat će nove načine rada. U nekim našim zemljama širom Grupe razvijene su nove medicinske usluge kao što su zdravstveno savjetovanje na radnom mjestu, testiranje antitijela, tvrtke ili usluge kućne njege raznih specijalnosti. A u Hrvatskoj se radi na planu za daljnji razvoj i proširenje naše ponude medicinskih usluga u skladu s potrebama tržišta.

Još jedna promjena koju ćemo vidjeti u narednoj budućnosti je digitalizacija zdravstvene zaštite. Promijenit će se ponašanje pacijenata i vidjet ćemo sve veću potražnju za uvođenjem novih digitalnih alata za naše pacijente.

U Affidei smo uvijek spremni prihvatili promjene. Mi smo velika europska zdravstvena organizacija, s međunarodnim priznanjem i snažnom predanošću da transformiramo budućnost zdravstva u korist liječnika, pacijenata i nacionalnog zdravstvenog sustava.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.